Geçtiğimiz günlerde Erdemli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 3. Kızkalesi Medya Günleri’ne Kahramanmaraş’ta programlar çok yoğun olduğu için katılamadım. Bu kez konu “Kadın ve Medya” idi. Katılmayı çok arzu ediyordum ancak kısmet değilmiş.

Kızkalesi Medya Günleri’ne bu yıl 16 ilin basın mensupları ve 9 üniversite katıldı. 3 gün boyunca söyleşilerin katılımcılara Erdemli gezdirildi ve tanıtıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, işi bilen bir belediye başkanı ki reklamın en büyüğünü yapıyor. 16 ilden gelen basın mensuplarının yapacağı reklam Erdemli’yi uçurur.

Diğer illerden katılan basın mensuplarının haberlerine bakıyorum yapılan organizasyon tam not almış, ilimizden katılan arkadaşların yorumlarına bakıyorum mükemmel. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu her yıl düzenlediği bu projesinden dolayı yürekten kutluyorum. İnşallah bizim belediyelerimizden biri de böyle bir organizasyon tertipler diye umut ediyorum. Çünkü bizim de tanıtacak, gezdirecek muhteşem bir şehrimiz var.

Programın sonunda kategorilere göre ödüller dağıtılıyor, en anlamlı ödül ise duayen gazeteci, usta kalem Mehmet Fiskeci’ye veriliyor.

Her gün iki köşe yazısı yazıyor, okumaktan, takip etmekten zevk aldığım, görüşlerine ve yorumlarına saygı duyduğum Mehmet Abim de bu ödülü çoktan hak etmişti. Kolay değil, meslekte 50 yılı geride bırakmak. Ne valiler, ne belediye başkanları, ne milletvekilleri daha kimler onun kaleminden nasibini almadı. Daha sırada kimler var bilemem. Allah uzun ömürler versin.  

Kalemi güçlü, yazıları gündem yaratan Mehmet Abimi oradakiler de çok çabuk tanımışlar, yerinde bir karar vermişler. O bizim mesleğimizin gururu, birçoğumuzun abisi, ustası.

Mehmet abimi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.