Medeni cesaret sahibi olma her insana nasip olmayan bir meziyettir.

Siyasette ve hayatta hedefe yürümenin ilk adımı medeni cesaret sahibi olmaktır.

Medeni cesareti olmayanlar, ne kadar bilgili kültürlü ve iş yapabilir olursa olsunlar tek seçici “adayım sensin” demedikten sonra hedefe asla ulaşamazlar.

AK Parti’den metropol ilçe Dulkadiroğlu’na belediye başkan aday adayı olan Ahmet Arıkan da medeni cesaret sahibi olma meziyetini taşıyan birisidir.

Ahmet Arıkan, medeni cesareti ve bilgi birikimi ile Kahramanmaraş Belediye meclis ve encümen üyeliği, İl Genel meclisi İl daimi encümen Üyeliği yaparak Kahramanmaraş merkez ve köylerinin sorunlarını çözebilmek için yıllarını veren bir isim olmuştur.

Aldığı her görevi ciddi manada başarıyla yapan Ahmet Arıkan,  2014 Yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanlığına aday adayı olarak hizmete talip olmuştur. Ahmet Arıkan’ı gösterdiği medeni cesaret nedeniyle kutluyorum.

“Zoraki gülümseme ve birilerinin adamı olma” gibi meziyetsizliği şahsında barındırmayan Ahmet Arıkan görev bilinci ile harekât eden ve ahbap-çavuş ilişkisine pirim vermeyen karakter yapısıyla, sevilen ve sayılan bir insan olmasını başarmıştır.

Bu nedenledir ki bazı aday adayları gibi seçim çalışmalarında kanunlara uymama gafletine düşmeden,

Seçim kanunları çerçevesinde çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmekte, seçmene uçuk kaçık vaatlerde bulunmamaktadır.

Ahmet Arıkan’ a da böyle davranmak yakışıyor.

Bir önceki makalemde yılışık insanlardan hoşlanmadığımı belirttiğim gibi Sayın Ahmet Arıkan’ı ciddi ve dik duruşu ile beğendiğimi söylemekten de kaçınmayacağım,

Tevekkül adamı olan Ahmet Arıkan, aday adaylığı konusunu şöyle değerlendiriyor;

“Ben Kahramanmaraş’a hizmet etme gayesi ile yola çıkmış bulunuyorum Kahramanmaraşımı ve insanlarını siyasi farklılıkları gözetmeden seviyorum, Allah bu görevi bana nasip ederse, siyasi kimliğimi bir yana bırakıp Dulkadiroğlu ilçemiz ve yaşayanlarının sorunlarını çözmek ve bu ilçemizi layık olduğu yere taşımak için çalışacağım.”

Ahmet Arıkan’a çıktığı zorlu hizmet yolunda başarılar diliyor ve sağlıcakla kalınız diyorum.