Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyelerimizle beraber Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör beye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk..

   Çay ve sohbet hoştu , konu Kahramanmaraş ve şehrimize hizmet oldu..

    Başkan Hayrettin Güngör : “Hayırlı olsun ziyaretini kısa tutum, bu Cuma günü noktayı koyuyorum, bugünden sonra Kahramanmaraş için çalışmaya başlayacağım , Kahramanmaraş’ın hakkını vermek gerek, benim bir saatimi alan Kahramanmaraş’ın milyon insanın hakkını almış gasp etmiş olur, bir dakika boş geçirecek zaman yok çalışmak zorundayız şehrimize hizmet etmek zorundayız ..” diyor ki çok önemli bir uyarı..

     Şehrimizde bazı insanlarımız var!

     Kendisi boş, boş işlerle uğraşır, makamları sürekli işgal ederek, makam sahiplerini de çalıştırmaz saatlerce zamanını çalar..

     Tabi bu çalışan zaman : makamda oturan insanın zamanı değil, Kahramanmaraşlının hizmet zamanı çalmış demektir ki çok doğru bir karar..

     Bu bağlamda zaman buldukça belediye başkanlarımızın özel kalemlerine gider oturur bir çay içerim, o kadar çok gereksiz ve ilgisiz kişiler gelir ki , tümünü yazsam bir kitap yetmez..

     Örnek mi? : Telefon faturası fazla gelen, elektrik faturası fazla gelen, doğalgaz şikayeti olan, karayolları işi için gelen, çalınan aracının bulunmadığını şikayet eden bile var..

     Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör beyin yaptığı ziyaretler yeter bugünden sonra işimize bakalım kararı çok doğru bir karar ve önümüzde çok kısa bir zaman var beş yıl dediğiniz nedir ki bir iki günde biter de farkında bile olmayız !..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, göreve başlaması ile birlikte radikal kararlara imza atmaya başladı.

     Daire Başkanlığı sayısını azaltması,

     Müdürlük sayısını azaltması,

     Personellerin verimli kullanılması ve yeni düzenleme..

     İş makinaları ve makam araçlarının çekilmesi,

     Kiralık araçların yeniden gözden geçirilmesi,

     İsrafı önlemek ve tasarruf yaparak mali disiplini sağlama yolunda atmış olduğu ilk adımlar büyük beğeni topladı.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sadece Kahramanmaraş’ı değil, Türkiye deki tüm belediyeleri ve mali yapılarını çok iyi bilen biri..

     Bu sebeple Kahramanmaraş ve ilçelerimizi çok iyi tanıyan biri..

     Nerede ne var , ne yapabiliriz çok iyi değerlendiren biri ..

     Öyle sanıyorum: Kahramanmaraşlının hakkını bizden çok daha fazla iyi koruyacaktır. Bunun ilk sinyallerini de vermiş oldu.

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi : 4.5 yıl seçim yok, 2024 yılına kadar koşar adım çalışmamız gerekiyor..

     Sadece Büyükşehir belediye başkanımızın değil, ilçe belediye başkanlarımızın da zamanını fazla almadan çalışmaları için önlerini açmamız gerekiyor.

     Kahramanmaraş’ın İmar’dan alt yapıya, ulaşımdan, toplu taşımaya, Turizmden Sanayi , Belediyelerimizin, Devletimizin, Özel sektörün yatırım yapması gereken bir döneme girdik..

     Önümüzde EXPO 2023 var : Yani 2023 yılında Kahramanmaraş’a 2.5 Milyon üzerinde yabancı turist gelecek bir bu kadar da yerli turist gelmesi bekleniyor ki bunun alt yapısını bugünden yapmaya başlamamız gerekiyor..

     Bu da Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, İlçe Belediye başkanlarımız.. Kısaca Kahramanmaraş’a gönül veren herkesin el ele vererek , sen ben yok biz varız diyerek hep birlikte tek ses olarak yola çıkmamızla çok güzel verim ala bileceğimiz işler ve önümüzde 3-5 gün var demektedir !..

    2023 yılını çok uzun zaman görmeyin üç beş gün sonra kapımızı çalar da eyvah dersek Kahramanmaraş’a yazık olur..

     Maraş’ın hakkını vermek için çalışalım..

     Bu vesile ile Berat kandilinizi tebrik eder

     İslam alemini hayırlar getirmesini dilerim..

     Beratımızı aldığımız gün olsun,

     Berat Kandiliniz mübarek olsun !..