Bir Kurban Bayramı geçirdik..

    147 ölü 702 yaralı, 191 maddi hasarlı trafik kazası mı ? terörümü ? ona da siz karar verin..!

     Cumartesi – Pazar tatil, Bayramlar tatil, Bayramların sonuna eklenen idare izinle 9 günlük tatil, üzerine 5 günlük rapor veya yıllık  izinle rapor ilavesi ile 18 günlük tatil, bir ay yıllık izin , tatil, izin derken Türkiye tembeller ülkesi oldu çıktı..

     Nasıl daha çok üretirim den ziyade : nasıl tatil yapağımızı düşünüyoruz..

     Pazar günü yanı : dün şöyle bir dostumuzu ziyaret için köye gittik..

     Köyde tembeller ordusu oluşmuş bunu gördüm, birde ekmeğini tarımdan kazananların isyanına şahit oldum..

     Köylü ve çiftçi halin kapalı olmasından dolayı isyanda..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hal müdürlüğü uzun bayram tatiline girince çiftçinin zararı çok büyük olmuş.. gözümüzle gördük şahit olduk..

     Çiftçi: Bayram Tatilini 9 gün yapanlara ver yansın ediyor..

     Nasıl etmesin ki : domates tarlada çürümeye başlamış..

     Biber, Patlıcan, Taze Fasulye dalında kartlaşmış.. bir yıl emek verdiği ürünü tarlada kalmış herkes isyanda..

     Tembellik bizim ruhumuza girmiş : Malazgirt ruhundan önce çalışma ruhunu bulmamız gerekiyor..   

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Malazgirt yaptığı konuşmada : Anadolu Kilit Taşı , Malazgirt ruhu unutmayın,” diyor ama bizim insanımız üretmeyi unutmuş, üreten ise isyanları oynuyor.. yan gel yat yapmayı seviyoruz mesele burada !..

     Geçimini tarımdan sağlayan ve ekmek parası çıkarmak için çalışan vatandaş : halin kapanmasına tepki gösterirken, Bayram tatilini 9 güne 18 güne çıkaranlara isyan ediyor..

     Köylümüz ise öyle tembel olmuş ki : tavuk beslemiyor, inek beslemiyor , koyun keçi yok, domates, biber , salatalık ekmiyor, her şeyi hazır alıp yer haline gelmiş..

     Evinde domates, biber kalmamış !

     Yaşı tahmin ediyorum 80 var amcamızın İsmi Mustafa sohbet ediyoruz..

      Mustafa amca : “ Gelirken biraz domates , biber getirseydiniz ? “ diyor..

      Bende : Sen köydesin domates , biberi bize sen vereceksin şehre götüreceğim dediğimde güldü, eken var mı ? diye bana soruyor..

      Mustafa amca: Yaşlılık aylığım var, çocuklarımda biraz para gönderiyor, kim uğraşacak tavukla, koyun keçi ile, domates, patatesle, köyün minibüsüne tembih ediyorum şehirden alıp getiriyor , bende yiyiyorum,” diyor..

     İşte Türk köylüsünün hali bu !

     Bugün Kahramanmaraş kırsalı dediğimiz, eski adı köy, yeni adı Mahalle olan bölgelerde oturan vatandaşlarımız, hiçbir şey üretmeden tüketiyor..

     Hepsi mi ? böyle dersek elbette değil : evinin önüne bahçe yapanlar var ama sadece kendileri için yapıyorlar ticari yapmıyorlar..

     Yaşlılık aylığı var, sakatta bakma aylığı var, veya tarım sigortasından emekli aylığı var, köy koruyuculuğundan emekli aylığı var , oda yoksa çocuklarından gelen destek var ve köyde oturduğu halde üretmeden tüketmeye devam ediyor..

     Mustafa amca : iki tavuk da mı ? beslemiyorsun dedim : Hayır dedi, sebebi sağ sola pislermiş tavuk!..

     Sayın Başkan Erdoğan: Malazgirt Ruhu diyor ama , bu ruhtan önce şu bizim ölen köylümün ruhunu canlandırmamız gerekiyor..

      Genç ve üretim yapan Türkiye olması gerekirken bugün köylümüzden şehirlimize herkes de bir tembellik var !.. üretmeden tüketmenin hesabı içindeyiz..

      Abdal falan değiliz, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline 5 günde yıllık izin alarak nasıl ? 18 gün yaparız bunun hesabını çok iyi yapıyoruz..

      Rapor kullanmak kanuni hakkım diyoruz, raporla tatili uzata biliyoruz..

      Ama : kendim ve ülkem için nasıl bir üretim yaparız ı hiç hesaba katmıyoruz..

      Boş işlerle uğraşmayı tepeden tırnağa hepimiz seviyoruz !.. boş işlerin ustasıyız..

      Daha önce çok yazdım: Rahşan Affı ile çıkanların yüzde 95 ya öldü yada cezaevine tekrar suç işleyerek girdi..

      MHP Lideri Devlet Bahçeli ; Af diye tutturdu !.. kime ? ne faydası olacak ? onu da bilemiyorum !.. bir ölen bir öldüren ile yeni kader mahkumları çıkacak, oysa Sayın Bahçeli , şu kişi için af çıkarın dese daha doğrusunu yapacaktır.. biz onun kader mahkumu olarak kimin için af istediğini çok iyi biliyoruz.. bunu yapsa daha doğru olacaktır.. kulağımızı tersten göstererek yeni mağduriyetler oluşturmaya hakkımız yoktur..

     Bu örnek gibi : Türkiye üretmesi gereken Türkiye tüketim toplumu haline geldi, boş işlerle uğraşıyoruz, gereksiz işlerle gündemi meşgul ediyoruz..

     Sayın Bahçeli , Başkanla görüş yetkisi var kişiye özel af vere bilir söylediğin kişi af etsin , bu işte gündemden düşsün..

     Malazgirt ruhunu yakalarkan, Çalışkan Türkiye ruhunu yakalamamız gerekir, ölen köylü ruhunu canlandırmamız gerekir, bugün köylerde tavuk, koyun , keçi, inek besleyen kalmadı, hayvancılık öldü yurt dışından ne olduğu belli olmayan et getiriyoruz yazık oluyor ülkemize beyler kendimize gelelim..

    Türkiye ruhunu bulalım

     İyi günler..