Kuruluşundan bu yana Ak Parti’ye en büyük desteği veren ilk üç şehirden biriyiz. Ancak bu güne kadar bu desteğin karşılığında bir bakanımızın olmaması bizleri üzüyordu. Nihayet 64. Hükümet’te hak ettiğimiz bakanlığı aldık.

Sayın Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanlığına getirildi.

Aslında yatırımcı bir bakanlık olması isteniyordu. Yani Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi. Çünkü Kahramanmaraş’ın en büyük sorunlarından biri ulaşım diğeri ise eğitim.

Biz Bakanlığı aldık ya eğitim sorunumuzun da ulaşım sorunumuzun da çözüleceğine inanıyorum.

Bakanı olan iller kazanıyor, hızla gelişiyor. İnşallah bizde artık hizmetlerde hız kazanacağız.

Sayın Mahir Ünal, eşine ender rastlanır başarılı siyasetçilerden biri.  Büyük düşünen, ileriyi gören, ufku açık ve Kahramanmaraş’ın hızla kalkınması noktasında tecrübeye sahip bir bakan.

Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliği var, karanlık bir şehir, insanlar haritada yerini bile bilmiyor, gelişmemiş doğu illerinden biri olarak biliniyor, yabancı gelmiyor diye vs. hep yakınıp durduk. Bir türlü önyargılara engel olamadık. Sanayi de geliştik fakat dışa açılamadık.

İşte şimdi Kahramanmaraş’ın adını duyurmanın tam zamanı. Kültür ve turizm denince aklınıza geliyorsa, şehrimize kazandırılacak.

Şehrimizde turizme kazandırılacak o kadar çok değer var ki sadece denizimiz yok. Varsın olmasın, elimizdeki değerler bize yeter de artar. Yeter ki kıymetini bilelim.

Tarih Turizmi, Kültür Turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, termal turizm vs. hepsi var.

Gemanica antik kent gün yüzüne çıkacak, Ilıca termal turizmde hak ettiği yere gelecek, bakir doğa güzelliklerimiz yayla turizmine kazandırılacak, doğa sporları yapılacak, Kayak Merkezimiz kış turizmini canlandıracak ve daha birçok şey.

Şehrimiz oteller kazanacak, yeni yatırımlar beraberinde yatırımcılar kazanacak. Turlar sadece dondurma yemek için konaklamayacak. Festivaller bir birbirini izleyecek.

Elbet hepsi sırasıyla, gün yüzüne çıkacak. Kahramanmaraş’ımız da tanıtımda hak ettiği yere gelecek.

Zaten Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın ismi bile artık, insanlara şehrimizin adını duyurup, haritadaki yerini öğrenmelerine vesile olmadı mı?

Şimdi bize mükemmel bir İl Kültür ve Turizm Müdürü lazım ve sonrasında, Büyükşehir, Valilik, STK’lar, iş dünyası el ele verip, bu fırsattan fazlasıyla faydalanmak düşer.

Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ı yürekten kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun inşallah.

Şehrimize bir bakanlık daha verildi aslında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu. Kahramanmaraş eski Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu’nun eşi. Bu bakanlıkta Kahramanmaraş için büyük kazanım.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu da yürekten kutluyor, görevinde başarılar diliyorum.

Bu kez kazanan Kahramanmaraş oldu.

Esenkalın…