Körü körüne muhalefet yapanlar, bu yazının başlığını görünce eminim “ne yapıyorlar, hizmet mi var ki?” diyecekler. Hatta daha fazlasını söyleyecekler, hakarete varan tabirler kullanacaklar.  

Korona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde ne zaman bir büyükşehrin veya iktidar milletvekillerinin hizmet haberini yayınlasam, altına acımazsızca yorum yazanlar var. Sanki hazır bekliyorlar. Bu yorumlar eleştiri değil, hakaret ve iftira niteliğinde. Kimisine cevap veriyorum, kimine vermiyorum. Usanıyorum vallahi. Körü körüne bir yere adapte olmak, sabit fikirli olmak, yapılanı görmemek cehaletten ve beyin fakirliğinden başka bir şey değil.

Geçtiğimiz günlerde “Ünal’dan Kahramanmaraş’a Müjde” başlığı altında, süreçte Necip Fazıl Şehir Hastanesi için kazandırılan 10 milyon Lira değerindeki ‘PET/CT’ cihazının müjdesini verdiği haberini yayınladık. Kanser hastaları için gerçekten çok önemli bir cihaz.

Bu haberi görenlerden bazı kendini bilmezler, o kadar fütursuzca yorumlar yazmış ki üzüldüm. Yok, efendim “Mahir Ünal o parayı hangi yakınına kazandırmış, Mahir Ünal bu şehirden değil de İzmir’den aday edilmeliymiş” falan filan… Yapılan hizmeti takdir etmek yerine, insanları yermek, emeği hiçe saymak, kötülemek, iftira atmak bu kadar kolay mı? Hem ayıp, hem günah.

Elinizi biraz vicdanınıza koyun. Bu cihaza ihtiyacı olan kanser hastalarını düşünün. Biz de bu hastalığa yakalanabiliriz ya da bir yakınımız. Amansız bir hastalıkla mücadele verirken, tedavi için başka şehre gitmek mi yoksa şehrimizde tedavi olmak mı daha iyi?  Bu cihaz nedir, hangi illerde var araştırmak, emeği geçenlere teşekkür etmek, Allah razı olsun demek yerine iftira atmak niye?

Şunun farkına varın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal, sadece Kahramanmaraş için değil ülkemiz için bir değer. Sahip çıkalım, şehrimize hizmet gelmesi için destekleyelim. Değerlerimize sahip çıkmadığımız zaman kaybeden şehrimiz oluyor. Sayın Ünal, bugün Cumhurbaşkanımızın en yakınındaki güvendiği yol arkadaşlarından biri. Bunun kıymetini bilelim.

Yeri gelmişken değinmeden edemeyeceğim, Sayın Ünal’ın evde kaldığımız bu günlerde sosyal medyadan yaptığı canlı yayınları takdirle izliyorum. Gündeme dair açıklamalar yapıyor, soruları yanıtlayıp, vatandaşların taleplerini alıyor. Çok güzel hareketler!

Gelelim büyükşehre!

Korona virüsle mücadele ederken elbet herkes ekonomik bir darboğazın içerisine girdi. Hepimizi gelecek kaygısı sardı. Ancak ekonomideki problem sadece ülkemizde değil dünyada yaşanıyor. Tabi bu süreçte ihtiyaç sahiplerinin sayısı da arttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’ün beraberinde ilçe belediyeleri ve AK Parti teşkilatları var gücüyle vatandaşın perişan olmaması için gece gündüz çalışıyorlar.  Bu zor süreci çok güzel idare ediyorlar.

O, körü körüne muhalefet yapanlar yine rahat durmuyorlar, Büyükşehir İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıttı haberini yayınlıyoruz, “Bize gelmedi, yandaşlarına gönderiyor” diyorlar, Büyükşehir İhtiyaç Sahiplerine Erzak Yardımında Bulundu haberini yayınlıyoruz, yine aynı yorumlar. Bu yardımlar adı üstünde ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Üstelik de gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Önemli olan da bu. Bunu görmezden gelmek nankörlük. Varsa çevrenizde ihtiyaç sahibi bildirin, ulaşmazlarsa o zaman söyleyin.

Muhalefet önemli, iktidarı çalıştırır, ancak akıllı muhalefet etmek lazım. 

Diyeceğim o ki; lütfen biraz sağduyulu olalım. Elbet bu zor günler geçecek. Çalışanları takdir etmeyi bilelim, destek olalım. İnsana yakışan budur.