Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Danışmanı Mehmet Tan`ın açılış konuşmasıyla başlayan program öğrencilerin performanslarını sergilemesiyle devam etti. Okunan şiir ve şarkılarla bazen duygusal anlar yaşansa da genel olarak katılımcılar çok eğlendiler. Salman Kapanoğlu katıldığı ve bir çok misafirin performansların da sahnelendiği programda gençler dolu-dolu bir gün geçirdiler.

Şarkı, Müzik, Rap ve BeatBox`ta en güzel performanslar birincilik ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Şiir de ise Kahramanmaraş`ın yakından tanıdığı, genç ve aktif üniversite öğrencisi Tural Şahbazlı Azerbaycan Halk Şairi Bahtiyar Vahabzade`nin “Ana” ve “Azerbaycan-Türkiye” şiirlerini okuyarak birinciliğe layik görüldü.

Birinciliğe layik görülmesiyle ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Şahbazlı sözlerinde şunları kaydetti: “Bugün bizlerde Azerbaycan Türkçesiyle Azerbaycan Halk Şairi Bahtiyar Vahabzade`nin “Ana” ve “Azerbaycan-Türkiye” şiirlerini okuyarak performansımızı sergiledik, Şiirlerimize yoğun ilgi gösteren, gönülden dinleyen değerli katılımcılara ve bizleri birinciliğe layik gören değerli jürilerimize şükranlarımı sunarım. Böyle güzel organizasyona gecesini-gündüzünü veren başta Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Danışmanı Sn. Mehmet Tan hocamız olmakla, Topluluk Başkanı sn. Şerife Ay ve Değerli Ekibini can-i-gönülden kutlarım”. 

Editör: Haber Merkezi