Onikişubat Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ücretsiz Nikâh Programı gerçekleştirerek, çiftlerin en özel günlerinde yanında oldu. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in 30 çifte kıydığı nikâh töreni, Atatürk Parkı Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene gelinler, damatlar ve aileler katıldı.

Nikâh Programı başlamadan önce, Onikişubat Belediye Başkanı alana gelerek ailelerle teker teker ilgilendi ve sohbet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören dua okunmasıyla devam etti.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde aile bilincini empoze etmek ve evlilik makamının kutsiyetine dikkat çekmek isteyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi;

‘’Sevenlerin günü adıyla nitelendirilen ve aile kavramı bilinci açısından böyle özel bir günde adım attığınız için öncelikle sizleri can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Aile kavramı bizler için Müslüman âlemi için en değerli varlıktır. Aile demek huzur demek düzen demektir. Onikişubat Belediyesi olarak bizlerde bu özel günü 14 Şubat Sevgililer Gününü, fırsat bilerek, değerlendirerek sizlere özel bir imkân sağlamak istedik.

Maneviyat açısından çok önemli bir değer olan evliliğe adım atacak çiftlerimizden bir istirhamımız olacak. Sevgi, saygı ve sadakat evlilik makamının olmazsa olmazıdır. Bu noktada bir ömür boyu huzur ve mutluluk yolunda yaşamak ve yaşlanmak istiyorsanız evlilik müessesinin kutsiyetinin bilincinde olarak, çok önemli olan çekirdek aile yapımımızın bozulmaması noktasında farkında olarak adım atmanızı diliyor ve sevgiyi, saygıyı, sadakati de birbirinizden esirgememenizi istiyorum. Tabi aynı zamanda sevgi, saygı ve sadakati sizlerin her zaman destekçiniz olan ve bu yaşınıza kadar sizi bu noktalara getiren ailelerinizden de esirgememeniz gerekir. Evlilik, birlik ve dirlik olmak için atılmış en önemli adımdır. Bu anlamda ülkemizi birlik ve beraberlik kurtaracak ve daha iyi noktalara getirecektir.

Dünya da ki oranlara bakmak gerekirse, Türkiye kadına en çok değer veren ülkeler arasındadır. Kadın kardeşlerimiz, annelerimiz bizlere bırakılmış en önemli miraslardır. Cenabı Allah onları bizlere emanet etmiş ki, koruyup, kollayalım, incitmeyelim diye. İnanıyorum ki annelik makamına layık görülmüş, kardeşlerimizde her zaman eşlerine karşı saygı, sevgi ve hürmet içinde olacaklardır.

Çok şükür ki sizlerin bu hayırlı gününde Allah bizlere vesile olmayı nasip etti. Rabbim sizlere sağlık, huzur, mutluluk içinde bir ömür aile olmayı nasip etsin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, ülkemize hayırlı, inançlı, başarılı, eğitimli, evlatlar nasip olsun inşallah. ‘’

Afrin Zeytin Dalı Harekâtı Şehitleri hakkında da konuşan Mahçiçek, ülke menfaatleri söz konusu olduğunda birlik olma mesajı da verdi. Konuşmasında Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’nda bulunan askerlere dua eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, her zaman destek olacaklarını ve sahip çıkacaklarını belirtti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çiftlerin teker teker nikâhlarını kıyarak iyi dileklerini iletti. Ardından Onikişubat Belediyesi tarafından çiftlere Türk Bayrağı, Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitapları ve fincan takımı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi