81 temsilciliği, 45 ülke temsilciliği  ve Dünyanın dört bir köşesindeki Türkiye Büyükelçilikleri ile konsolosluklarına , temsilciliklerine gönderilen Süresel Medya Dergisinin Ocak sayısında Kahramanmaraş Turizmine 2 sayfa , Türkçe İngilizce yer verildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan’ın kaleme aldığı Kahramanmaraş’ı tanıtan yazısında ilimiz turizmi adına büyük bir başarıya imza attı.

Küresel Medya alanında ve küresel ölçekte farklı konuların işlendiği 5’inci sayıda, ‘Yazılı medyanın sorunları ve içinde bulunduğu durum’ dergi kapağında karikatürize edildi. Ayrıca, çok özel konular içeren röportaj, haber ve makaleler okuyucuların beğenisine sunuldu.

KGK resmi vep sitesinde : Dijital olarak da yayına verilen dergimize ulaşamayan buradan okuya bilir diyen Bekir Doğan : “ Kamu diplomasisine destek amaçlı farklı konuların işlendiği derginin bu sayısında, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın kaleme aldığı bir yazı da yer aldı. Türk Dünyasının birlikte hareket etme azminin ve son zamanlarda alınan önemli kararların Türk Milleti ve Dünya insanları açısından faydalı projelerin ayak izleri olduğunun altının çizildiği yazıda TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen 2021 yılı dış politika faaliyetleri kaleme alındı.

Doğan : “ Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan dergide, yazılı medya ve uydu televizyon yayıncılarının yaşadığı problemlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a bir rapor halinde iletilmesi haberinin yanı sıra, Genel Başkan Mehmet Ali Dim başkanlığındaki KGK heyetinin medyaya destek amaçlı Ankara ziyaretleri kapsamında siyasi parti genel başkanları veya genel başkan yardımcıları ile Anadolu Ajansı (AA) başta olmak üzere birçok resmi kuruma yaptıkları ziyaretler de ele alındı.

Derginin, Anadolu’dan bölümünde ise Kayseri, Konya, Mersin, Kahramanmaraş, Artvin, Alanya, Giresun ve Osmaniye farklı bir bakış açısıyla yer aldı.

Geçtiğimiz ekim ayında 2’nci yılını dolduran ve Türkiye’nin kamu diplomasi konusunda önemli kurumlarından olan KGK’nin resmi yayın organı Küresel Medya Dergisi’nin tamamına www.kgk.org.tr adresindeki E-Dergi linkinden de dijital olarak ulaşılabiliyor.” Dedi.

Kahramanmaraş tanıtımı açısından çok güzel bir çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi