Nezih mekânın sahibi Av. Ahmet Belli, yaptığı açıklamasında öncelikle Türkiye’nin marka haline gelmiş mekânlarından Hayal Kahvesi ile Kahramanmaraşlıları buluşturmanın sevincini yaşadığını söyledi. 

Avukatlık mesleğinin yanı sıra, Turizm Otelcilik sektöründe yatırımları bulunan, bir yıldır Gaziantep’te ve şimdi de Kahramanmaraş’ta Hayal Kahvesi ile Cafe&Restaurant sektöründe hizmet veren Ahmet Belli, Dünyanın ve Türkiye’nin ünlü markalarını Kahramanmaraşlılarla buluşturmaya devam edeceğini ifade etti.

Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’yle hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğumuz Ahmet Belli ile Hayal Kahvesi ve yatırımları hakkında konuştuk.

HAYAL KAHVESİ İSMİ BİR KLASİK HALİNE GELMİŞTİR

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraşlıların hizmetine açılan Hayal Kahvesi’ni anlatan Belli; “Hayal Kahvesi 1992 yılında kurulmuş bir müessesedir. Hayal Kahvesi ismi bir klasik haline gelmiştir. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin birçoğunun eminim ki yolu Beyoğlu’ndaki Hayal Kahvesine düşmüştür. Hayal Kahvesi şu anda Türkiye’de yirmi şubesiyle hizmet veren kurumsal bir marka haline gelmiştir.

 “İyi müzik, iyi yemek” sloganı ile hizmet sunan Hayal Kahvesi, aynı zamanda çok önemli sosyal bir görevi de sorumluluk olarak üzerine almıştır.

Anadolu’nun çeşitli kentlerinde Gaziantep, Mersin, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Samsun, Bursa ve Mersin gibi birçok ilimizde Hayal Kahvesi Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını, en iyi müzisyenlerini Anadolu halkı ile buluşturuyor. Bu buluşmalar Kahramanmaraş’ta da yaşanacak. Her ay en az iki ünlü isim Kahramanmaraş’ta sevenleriyle buluşacak.

Hayal kahvesinin diğer önemli özelliği ise zengin mutfağıdır. Hayal Kahvesi, Dünya mutfağı üzerine kurulmuş bir mutfaktır. Bizim kentimizde de insanların, ailesini, dostlarını huzurla güvenle götürebileceği nezih bir mekâna kavuşturmak istedik ve bu şekilde Kahramanmaraşlıları Hayal Kahvesi ile buluşturduk.

Gaziantep Hayal Kahvesi şu anda Gaziantep’in en popüler cafe&restaurantlarından biridir. Aynı zamanda geçtiğimiz ay içerinde yine Gaziantep’te, Ferhat Göçer, Göksel, Mehmet Erdem, Mabel Matiz, Nilüfer gibi Türkiye’nin ünlü sanatçıları Hayal Kahvesinde performans sergilediler.  Tabi bu ünlü sanatçılarımızı önümüzdeki dönemde Kahramanmaraş’ta da göreceğiz.

Gaziantep Hayal Kahvesi de bizim Bellizade Grup şirketleri bünyesindedir. Bir yıldır Gaziantep’in en popüler mekânı olarak hizmet sunmaktayız.

Eskiden Kahramanmaraş hep kendisini Gaziantep’le kıyaslardı. İşte Gaziantep’in en popüler mekânını biz işletiyoruz ve Kahramanmaraşlılarla da buluşturduk. Burada hemşehrilerimizi aynı kalite ile buluşturmanın sevinci içerisindeyiz.

Önemli olan tabii ki müşterilerimize verdiğimiz hizmet. Bizim en büyük amacımız, müşterilerimizin ödediği paranın karşılığını alabilmesi. Bu kaliteli mekânda müşterilerimizi kalite ile buluşturacağız” dedi.

15 NİSAN’DA GÜLŞEN KONSERİ

Ertelenen Gülşen konserinin 15 Nisan tarihine alındığını da hatırlatan Belli; “25 Mart’ta yapılacak Gülşen konserini o gün Kahraman evladımız Raşit Atçı’yı Nusaybin’de hain saldırıda şehit verdik. Bunun üzerine bir konser etkinliği yapmamız söz konusu olamazdı. Hemşehrilerimizde bu kararımızı memnuniyetle karşıladılar. Onlara da bu konuda ayrıca teşekkür ediyorum.

Gülşen konseri 15 Nisan’da gerçekleşecek. Kahramanmaraş Hayal Kahvesi ilk olarak Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden Gülşen’i sevenleriyle buluşturacağız. Sonrasında yine Türkiye’nin en mükemmel seslerini Kahramanmaraşlılarla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HER HAFTA SONU CANLI MÜZİK

“İyi yemek, canlı müzik” sloganını yineleyen Belli, özellikle her hafta sonu canlı müzikle müşterilerini buluşturacaklarını ifade ederek, ilerleyen günlerde duyurusunu yapacaklarını söyledi.

Asıl mesleği avukatlık olan Belli’ye soramadan edemedik, avukatlık mesleğini bırakmış mıydı?

Belli’nin bu soruya cevabı ise; “Avukatlık dede baba mesleği. Avukatlığa da devam ediyorum. Ofisimiz bünyesinde çalışan avukatlarla, avukatlık hizmetimizde sürmekte.

Biz, aynı zamanda restaurant olarak otel sektöründe yıllardan beri hizmet sunan var olan bir firmayız. Genç kuşak olarak bu hizmetleri daha ileriye nasıl götürürüz çabası içerisindeyiz.

Dünyada ve Türkiye’nin büyükşehirlerindeki örnekleri Kahramanmaraş’a monte ederek, Kahramanmaraş’ımıza da çağı yakalama noktasında hizmet vermek istiyoruz.

Bodrum’da da otel işletmemiz var. Sezonluk bir otel faaliyeti, yaz aylarında hizmete sunuyoruz. Orası da gerçekten güzel bir işletme.”

HAMPTON BY HILTON TEMMUZ’DA HİZMETE AÇILIYOR

Kahramanmaraşlıları ödüllü Hampton by Hilton markası ile de buluşturacak olan Ahmet Belli, dört yıldızlı otelin Temmuz ayı içerisinde hizmete açılacağını söyledi ve ekledi: 

“Türkiye genelinde Hilton’un 4500 oteli var, bunun iki binin üzerindeki oteli ise Hemtın by.

Hampton by Hilton markası Türkiye’de yavaş yavaş gelişmekte. Şu anda İstanbul Ataköy, İstanbul Kayaşehir, Bursa, Samsun, Ordu ve Gaziantep’te faal olarak Hampton by Hilton bulunmakta. Önümüzdeki beş yıl içerinde Türkiye’de otuzun üzerinde Hampton by Hilton olacaktır. Buda gerçekten Hilton’a değer katan markalardan birisi ve inanıyorum ki Kahramanmaraş’a da yakışır bir marka olacak.”

MAHİR ÜNAL, KAHRAMANMARAŞ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Kahramanmaraş turizminin geleceğini sorduğumuz Belli: “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal bizim için çok büyük bir şans.

Kahramanmaraş uzun yıllardır, beklediği şansı yakaladı. Bunu son derece akıllı ve iyi şekilde kullanmamamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Şu anda hem Türkiye genelinde hem de ilimizde çok ciddi bir turizm krizi var. Sayın Bakanımız Mahir Ünal’ın bu krizi aşabilecek ciddi politikalar ürettiğini görüyoruz.

Aynı zamanda bir Kahramanmaraşlı turizmci olarak, kentimizde yatırımların hızlandığını ve turizm açısından belli bir noktaya taşınacağını memnuniyetle gördüğümü ifade etmek isterim” dedi.

SİYASET DÜŞÜNÜYOR MUYDU?

Siyasetçi bir ailede büyüyen Ahmet Belli, aktif siyasetin içerisinde yer almayı düşünüyor muydu? Bu soruya cevabı net olan Belli; “Babam Av. Hasan Belli uzun yıllar siyasetin içerisindeydi ve hakkını vererek yaptı. Siyaset düşünmüyorum ama bir vatandaş olarak sorumluluklarımızın daima bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat şu an için siyaset düşünmüyorum. Zaman neyi gerektirir bilinmez” dedi.

Soruların ardından Hayal Kahvesi’nin zengin mutfağından elbette çeşitli lezzetleri tattık. Tek kelimeyle mükemmeldi.

Sayın Ahmet Belli’ye Kahramanmaraş’a yaptığı yatırımlarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.  

Editör: Haber Merkezi