Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, Maraş Paça sahiplerinden Murat Sünbül ile gazetecilerle birlikte Maraş Paçası'nı tadan arabesk müziğin sevilen ismi ünlü sanatçı Hakan Taşıyan beraberinde Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Murat İzoğlu, paçayı çok beğendiklerini ifade ettiler.

Maraş Paçasının ardından, paça suyu ile tarhana da ikram edilen Taşıyan ve İzoğlu, Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzteleri olduğunu çok beğendiklerini söylediler.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan Taşıyan, 10 yılı aşkın bir zamandan sonra Kahramanmaraş'a ikinci defa geldiğini söyledi.

Maraş Paçası'nın çok farklı bir lezzeti olduğunu belirten Taşıyan, "Ben sakatatla büyüdüm, çorbacıyım, sabahları sakatat çorbası içerim normalde. Maraş Paçası çok değişik lezzet, kardeşlerimin ellerine sağlık gerçekten çok değişik ve güzel bir lezzet. Seviyorum Maraş'ı, güneydoğuyu seviyorum. Maraş'ın sıcak insanlarını seviyorum, onlar beni seviyor. O yüzden mutluyum" dedi.

KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Çok yakında hayranlarının karşısına albümle çıkacağını da belirten Taşıyan, "Bir aya kadar inşallah 2 şarkılık bir single ile çıkacağım, yaza doğru da tam albüm düşünüyoruz kısmet olursa. Yani bir single bir tam albüm gibi düşünüyoruz. Şu an çalışmalarındayım, repertuarım da hazır. Çalışıyoruz, yazı bekliyoruz kısmet olursa. Ayrıca yarın Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Allah'ım onları başımızdan eksik etmesin, şiddete hayır diyoruz" diye konuştu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Murat İzoğlu da Kahramanmaraş’ı ve Maraş Pacasını çok beğendiğini ifade ederek, misafirperverliklerinden dolayı Maraş Paça Sahiplerine ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran’a teşekkür etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan İzoğlu, Maraş Paçasının lezzetine hayran kaldığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi