Kadınlar saçlarına ayrı bir özen gösterirler. Bakımını ihmal etmezler. Hatta birçok kişide “Kadının güzelliği saçtır” düşüncesi hakimdir. Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa da her kadın güzel, bakımlı ve genç kalmayı olmayı ister. Saçlarına önem veren kadınlar kuaför seçiminde de titizdirler. İşinin ehli kuaförleri tercih ederler.

Bizlerde, First Lady Tuana Güzellik Merkezi’nin ünlü Bayan Kuaförü Gökay Yıldız ile bu yılın saç modasını, kuaför tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk.

Kuaför Eğitmen Gökay Yıldız, 32 yıldır ustalığını konuşturarak kadınların saçlarına şekil veriyor. Birçok ünlünün kuaförlüğünü yapmış. O kadar mütevazı ki Kuaför Eğitmeni olmasına ve Türkiye’nin yaklaşık 56-57 ilinde düzenlenen seminerlerde meslektaşlarına eğitim vermiş olmasına rağmen, kendisine eğitmen denilmesini istemiyor. Sebebini ise; “Bana eğitmen denilmesini öğretmenlerimize, eğitim camiasına haksızlık edilmiş olarak addediyorum.  Çünkü aldıkları zorlu eğitimlerin ardından ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiriyorlar. Bu yüzden ben eğitmen yerine bilgi paylaşımcısı denilmesini tercih ediyorum” diyor.

Yıldız, 32 yıl Ankara’da mesleğini icra etmiş, 8 aydır Kahramanmaraş’ta First Lady Tuana Güzellik Merkezi’nde hizmet veriyor.

Kahramanmaraş’ı çok sevdiğini söyleyen Gökay Yıldız; “Ben mesleğime aşık biriyim. Kahramanmaraş’ı da çok sevdim. Sakin, yaşanası bir kent ve insanları çok güzel. Burada hizmet vermekten çok mutluyum. Ayrıca, Özgür Paköz ve eşi Zehra Paköz’le birlikte çalışmakta ayrı bir mutluluk” dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ PARADAN DAHA ÖNEMLİ

İşlem sonrası saçların zarar görmemesi için de tavsiyelerde bulunan Yıldız; “Evet, yıpranmış saçlar bayanları mutsuz ediyor. Bunun için de öncelikle meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen, bu işten para kazanmak için çalışsak da, her şey para değil. Müşterinin istediği işlem saça zarar verecekse anlatalım, uyaralım. Rica ediyorum, yapacağımız işlem saça uygunsa yapalım. Parayı ön planda tutarak sonucu hüsrana dönüştürmeyelim.

Bu konuda bayanlar da kuaförünü dinlesin, eğer kuaför saça işlem uygun değil diyorsa ısrarcı olmasınlar.

Müşterinin kuaföründen memnun bir şekilde ayrılması inanın paradan daha önemli” dedi.

KUAFÖRÜNÜZÜN ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALIN

Her rengin ya da saç şeklinin herkese uygun olmadığını da önemle vurgulayan Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Örneğin; müşteri elinde bir fotoğrafla geliyor, ‘bu model ya da bu renk istiyorum’ diyor. Ancak hiç kimsenin yüz yapısı, teni, saç dokusu aynı değil. Her model veya her renk her insana uygun değildir. Yaptığın zaman da ‘bu bana yakışmadı’ deyip mutsuz oluyorlar.

Hal bu ki; saç modeli ve rengi, yüz şeklinize, göz şeklinize, teninize hatta fiziğinize uygun olmalı.

Bunun için bayanlar kuaförlerinin önerilerini dikkate almalı. O zaman, ne saçta yıpranma olur, ne de mutsuzluk olur.”

YILIN SAÇ MODASI NE?

Bu kış kısa saç, renklerde ise biraz daha koyu ve sıcak tonların moda olduğunu söyleyen Yıldız, tüm bayanları First Lady Tuana Güzellik Merkezi’ne davet ederek sözlerini tamamladı.

First Lady Tuana Güzellik Merkezi Sahibi Zehra Paköz de; “Gökay Yıldız gibi değerli bir ustanın aramızda olmasından çok mutluyuz. Müşterilerimiz çok memnun. Birlikte güzel işler yapıyoruz. Kendisine aramıza katıldığı için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

TAM DA LEKE TEDAVİ MEVSİMİ

“Güzelliğe Dair Her Ne Varsa” sloganını yineleyen Zehra Paköz, mevsimin leke tedavisi mevsimi olduğunu hatırlatarak, tüm kadınlara çağrıda bulundu. 

Cilt bakımı, kalıcı makyaj da indirim kampanyasının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Paköz; “Kalıcı makyaj, özellikle çalışan kadınlarımız için büyük kolaylık. Bu mevsimde cilt bakımı da önemli.

Zamana meydan okumak, genç kalmak ve her zaman güzel olmak için adres First Lady Tuana Güzellik Merkezi” dedi.

Editör: Haber Merkezi