Haftanın son gününde, Ramada Oteli’ndeki balonun açılış konuşmasını yapan 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, önce geceye katıldıkları için meslektaşlarını ve konuklarını selamladı,   hoş geldiniz dedi.

Başkan Bahtiyar Murat Aras, konuşmasının başında, bizleri hayatımız boyunca en çok ve karşılıksız seven başta aralarında bulunan anneler olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutladı, bilimsel eczacılığın 178. Yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Başkan Aras, eczacıların 1839’dan bu yana hizmet verdiğini, cumhuriyet döneminde gelişerek hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, “Gerçi şu günlerde maalesef bazı haber kaynaklarında üzülerek takip ettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hareketlerin esasında doğrudan Türk Milletini hedef aldığı ve Türk milleti için değerli olan ne varsa bunları değersizleştirme çabası içinde olunduğu gözlemleniyor. Atatürk’ü bu milletin gözünden düşürmeye hiçbir gücün yetmeyeceği aşikardır. Ancak ona hakaret etmek bir yana, onu eleştirmek için dahi onun milleti için yaptıklarının yüzde birini bu millet için yapmak, canını bu millet için feda etmek gerekir” dedi.


Aras’ın sözleri salonda büyük alkışa neden oldu

ATATÜRK’Ü ELEŞTİRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Ulusal televizyon kanallarında ulu önder M. Kemal Atatürk’e yapılan saldırı ve eleştirileri haksız ve mesnetsiz ve hayasızca bulduğunu belirten Başkan Aras, “Atatürk’ün kısa ömrünün yarısından fazlasını bu millet için cephelerde geçen bu büyük insanları rahmetle anmak yerine, Türk milletinin yetiştirdiği bu mümtaz kişilere hakaretin kimsenin haddi değildir” dedikten sonra şu ifadeleri kullandı; “Bakınız 1923 yılında Türkiye’nin bilhassa sağlık alanında durumu nasıldır. Sadece 337 doktor var, toplam eczacı sayısı ise 60. Bunun sadece 8’i Türk’tür, diş hekimi hiç yok. 4 hemşire, 40 bin köy için sadece 136 ebe bulunmakta, ortalama ömür 40 yaşı geçmemektedir. Nobel ödülü almış ünlü bilim adamımız Aziz Sancar’ın da belirttiği gibi, ‘son 500 yıldır İslam dünyası olarak bilim hayatına hiçbir katkı yapamadık’ sözü esasında bizimi bugünkü durumumuzu açıklamaya yetmektedir” diye konuştu.

Aras son olarak, Atatürk’e uzatılan dil sebebiyle bir kere daha meseleyi hatırlatma adına, geçmişimizi karalamak yerine, ondana en doğru dersleri alarak büyük Türk milletine hizmet etmek tek hedefimiz olması gerektiğini hatırlatarak, “Biz eczacılar olarak Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz, ne mutlu Türk’üm diyene!” diyerek sözlerine son verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan şarkıcı Fatih Ürek, birbirinden güzele şarkıları ile salondakileri adeta coşturdu. 









Editör: Haber Merkezi