Törende konuşma yapan Başkan Mahçiçek, “evlilik müessesi sadece nikâh töreninden ibaret değil, kutsiyetini ve önemini kavramak lazım” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“Her sene olduğu gibi bu yıl da çiftlerimizin nikâhlarını, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gerçekleştirdik. Yeni evlenecek kardeşlerimizle beraber olmak, onların mutluluğunu paylaşmak için, böyle güzel bir program düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz.

Tabi ki evlilik, bizim toplumumuzun en önemli müesseselerinden bir tanesi.

Sevgililer günü güzel ama o sevgi kavramını da ömür boyu devam ettirmek çok önemli. Ülkemizde maalesef boşanma oranları her sene biraz daha artıyor. Buradan çıkartacağımız sonuç, demek ki evlilik müessesinin kutsiyetini ve önemini kavramada eksiğimiz var. Dolayısıyla bizim toplumumuzun temeli olan çekirdek ailemizin sürekliliği çok önemli. Evlilik aynı zamanda bir sabır işi. Ufak tefek her zaman sıkıntılar olabilir. Biz bir aileden, iki aile oluşturuyoruz. Her iki taraf için de kutsal ve özel olmalı. Saygı da edep de eksiklik olmamalı. Bu toplumu ayakta tutacak bir tek müessesemiz var, o da ‘ailemiz’. Bu müesseseye sahip çıkmalı, iki taraflı fedakârlık yapmalıyız. Ufak tefek sorunları kendi aramızda aşmalıyız. Bu sıkıntıları ailelerimizle beraber göğüsleyeceğiz. Güzel günleri beraber yaşayacak, beraber atlatacağız.

Ülkemizdeki bu boşanma oranlarının yükselmesini engellememiz lazım. Öyleyse gençlerimizin, bilinçle, bu işin mahiyetini bilerek, kavrayarak evlenmeleri lazım. Yani bu iş sadece nikah merasiminden ibaret değil. Aile ortamının özelliğini, güzelliğini, iki ailenin de bir araya geldiğini bilerek, o güzelliğin yaşanmasını karşılıklı olarak benimsememiz lazım.

Hem bugün kıyacağımız nikahların, hem de bundan böyle evlenecek bütün gençlerimizin aileleriyle birlikte güzel günler ve mutluluklar içerisinde, çocuklarıyla beraber güzel hayat geçirmelerini Cenabı Hak’tan niyaz ederim.

AK Parti Teşkilatımız, İlçe Başkanımız Mücahit Kara, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Banu Pakdil, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Cemil Tuğrul Özdöşemeci, Meclis Üyelerimiz, bugün sizlerin mutluluğuna ortak olmak, beraber olmak ve heyecanlarınızı paylaşmak için buradalar.

Tüm çiftlerimizin nikâhları hayırlı ve uğurlu olsun. Uzun yıllar beraber ve sağlıklı yaşayacağınız ömürleriniz olsun.”

Başkan Mahçiçek, çiftlerin nikâhlarını kıydıktan sonra, kendilerine Onikişubat Belediyesi’nin; Prof. Dr. Nevzat Tarhan Hocanın ve Vehbi Vakkasoğlu Hocamızın evlilik ile ilgili öneri ve yardımcı kitaplarından oluşan kitap seti, ‘bir kahvenin kırk yıl hatırı vardı’ sözüne binaen, 2’li fincan seti hediyelerini takdim etti. Güzel temenni ve dileklerin ardından program noktalandı.

Editör: Haber Merkezi