Dört yüz aşiret ailesi, tamam silahlı, ABD, Rusya, Fransa at koşturduğu Libya toprakları ve bugün filen üç parçaya bölündü Libya, 1 Milyon Türk’ün yaşadığı Libya.

Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye Akdeniz girdirmemek için gizli anlaşmalar yaparken, Türkiye Libya Başbakanı Fayiz Es-Serrac ile deniz sınır anlaşması imzaladı.

Dün Rusya’da Moskova’dan kaçan Hafter ise iki şartı vardı: Bir Türk Askeri Libya’dan çıkacak, iki Deniz Saha anlaşması iptal edilecek.

Ne güzel şart değil mi?

Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin meşru hükumet olarak tanıdığı Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayiz es-Serrac ile anlaşma imzaladı.

TBMM den geçti.

Libya hükümeti asker istedi yardım istedi bizde gönderdik, Libya da artık üstümüz var.

Ateşkes imzalamayarak kaçan Hafter Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin meşru hükümet olarak kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) kontrolündeki başkent Trablus'a, Halife Hafter güçleri saldırı başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türk askerine ve bölgesine bir tek mermi düşerse gereğini, Hava, Deniz, Kara kuvvetleri olarak anında yaparız, diyerek Libya Başbakanı Fayiz Es-Serrac desteğini tam olarak verdi.

16 Yaşında Rusya’ya giden Moskova da bir ajan olarak yetiştirilen, Müslüman Katili Halife Hafter, 1943 yılında Bingazi’nin güneyindeki Ecdebiye kasabasında doğdu.

Hafter, Libya’da hala etkinliğini sürdüren ve devrik lider Albay Muammer Kaddafi’nin de memleketi olan Sirte kentindeki Fercani kabilesine mensup.

Sovyetler Birliği'nde askeri eğitim aldı ve Libya Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı. 1969'da Kral İdris'in Muammer Kaddafi tarafından devrilmesinde görev aldı. 1986 yılında Fransa'nın desteklediği Çad kuvvetlerine yenilip ve 300 askeri ile esir olunca Muammer Kaddafi tarafından hain ilan edildi.

ABD'ye kaçtıktan sonra tutuklandıysa da 1990 yılında CIA ile anlaşma yaparak serbest kaldı. 2011 yılında Kaddafi karşıtı gösterilerin artması ile birlikte Libya'ya geri döndü. Kaddafi'nin devrilmesinin ardından 2 yıl yargılandıysa da davası sonuçlanmadı.

Haftar, 2011 Libya İç Savaşı'nda Kaddafi'yi deviren güçlerde üst düzey bir görev üstlendi. 2014 yılında Genel Ulusal Kongresi (GNC) görev süresine göre iktidardan vazgeçmeyi reddettiğinde Libya Ordusu komutanı oldu.

Libya halkının malı olan doğal kaynakları: Rusya, ABD, Fransa ‘ya akıtmak için çırpınan hain Hafter, Rusya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan kiraladığı tamamı kiralık olan 60 bin kişilik askeri var.

Libya’ın hava üstünü de ele geçiren hain kiralık pilotlarla Müslüman kanı akıtıyor.

İç savaş devam ederken, tamamı silahlı 400 aşiretin reisinin ne yapacağı merakla bekleniyor.

Türkiye’nin Rerrac hükümeti ile anlaşma yapması BM kabul ettiği bu hükümeti yıkmak için herkes bir mücadele veriyor.

Suriye de olduğu gibi: Müslümanları çıkararak doğalgaz kaynakları ve petrol yataklarına el koyacaklar. 70’ini deviren Hafter ise giderayak Müslüman kanı akıtıyor.

Türkiye Libya dan çıkarmak için Arap ülkeleri Hafteri tam güç olarak destekliyor oluk gibi para akıtıyorlar.

Üç parçaya bölünen Libya tek devlet gibi görülse de bugün işgal altında olan kiralık askerlerin savaştığı, teröristlerin cirit attığı bir ülke haline geldi.

Hani diyorlar ya: Libya da ne işimiz var!

Bizim işimiz olmamalı, ABD ve Rusya, Fransa işi var, Arapların işi var Türkiye sınır komşusu olduğu halde bir işi yok, Akdeniz’e olta bile atmaya hakkımız olmayacak.

Buda şunu gösteriyor ki: 2023 yılına kadar Türkiye ile uğraşmaya devam edecekler.

Biz: yerli uçağımızı, yerli füzemizi, topumuzu, tankımızı, silahımızı yapmadığımız sürece bizi kimse adam yerine koymayacak.

Uçak gemimiz başta olmak üzere: Yerli ve Milli Savaş uçağımız Libya semalarında uçtuğu gün Türkiye bağımsız özgür, söz sahibi Türkiye olacaktır.

Üç parça Libya dan Akdeniz sahilini tuta bilirsek en büyük başarı olacaktır.

Kıza ve özet olarak olay bu.

İyi günler…