Daha önce çok defa yazdım: Bugün bir defa daha yazacağım.. Belediye Başkanı olmak Ankara dan gelen parayı harcamak değildir.

      Hazıra dağlar dayanmaz demiş atalarımız: Önemli olan kaynak üretmek, halkın önünü açmaktır.

      Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ‘ün Elbistan programını bitiminde Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e makamında sürpriz bir ziyaret yaptık..

     İçeri girdiğimizde Lavanta kokulu kolonya ile bizi karşıladı..

     Elimde değil, Kaynak bulan, üretim yapan, klasik belediye başkanlığının dışında, yeni kaynaklarla bölesine halkına faydalı olan belediye başkanlarını çok seviyorum..

     Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven , bir yandan enerji üretimi yaparken, bir yandan da yöresindeki çiftçilere daha çok para kazandırmak için gece gündüz çalışıyor..

     Daha önce çok defa haberini yaptık:  belediye olarak 280 dekarlık alanda aromatik bitkiler yetiştirilmeye başladığını biliyorduk, orada yetiştirdiği Lavanta dan yağ çıkardığını , kolonya, sabun ve makyaj ürünleri üretimi konusunda deneme yaptığını durmuştuk..

    7 yıldır seralarda ve kendilerine ait alanlarda peyzaj çalışmalarında kullanmak için lavanta üretimi yapan Afşin Belediyesi, vatandaşlara gelir getirici ürünler sağlamak adına 280 dekarlık alanda, kozmetik, temizlik, sağlık ve gıda sektöründe kullanılan lavanta ve yağlık gül yetiştirmeye başlandı. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, lavanta , gül yetişicileri ile çiftçimizin cebine daha fazla para girdirmek için çalışıyoruz dedi.

     Afşin-Elbistan Ovasını gelir aromatik bitkilerle daha zengin hale getirmek istediklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Binboğa Dağlarının eteklerindeki Afşin’de, aromatik bitkilerle ziraatın, tarımın çok daha gelir getiren bir sektör olduğunu göstermek istiyoruz bunun için önce belediye olarak biz yapacağız sonra esnafımız ve sanayicimizin bu konuda yatırım yaptırmak için teşvik edeceğiz, diyerek geldikleri sonucu bize gösterdi..

     Belediye’nin önünde , kavşak da lavantalar içek açmış mis gibi kokuyor, başkanımızın masasında da lavanta var harika olmuş..

     Isparda da gül olursa , Afşin de de olur diyen başkan Mehmet Fatih Güven, bir yandan gül ekimi, bir yandan, kekik, dağ çayı, Ada çayı ekimi, edemik bitkileri ile Binboğa dağını yeniden gündeme taşımaya hazırlanıyor..

     Belediye hizmetleri son sürat devam ederken, yöre halkına ekonomik katkı sağlamak için çeşitli denemelere imza atan , Lavanta Gül kokan başkan , Türkiye ve Dünya da Afşin bir başka tanıtmak için çalışıyor..

     Hurman Kalesi, Eshab-ı Kehf, Afşin Elbistan Termik Santralı, Lavantası Gülü, Kekik, Dağ Çayı ( Ada çayı) ile Afşin bugünlerde Lavanta ve Gül kokuyor..

      Afşin’in havasının ve rakımının kozmetik, temizlik, sağlık ve gıda sektöründe kullanılan bitkilerin yetiştirilmesine elverişli olduğunu belirten başkan Güven,. “Afşin-Elbistan Ovası Türkiye’nin dördüncü büyük ovası olma özelliğini taşıyor. Fakat belli bir geleneksel ziraat türlerinin dışına çıkılamamış. Aromatik bitkilerle üretimiyle bunu aşmak istiyoruz. Afşin’imizde endemik olarak yetişen veya bölgemize uyum sağlayabilecek bitkileri üreterek çiftçilerimize örnek olmak istiyoruz. Çiftçilerimize yeni bir gelir alanı oluşturmak istiyoruz. Çiftçilerimiz ürünlerini çıkarttığında da ne yapacağını düşünmemesi ve özel sektör yatırıma başlayıncaya kadar destinasyon ünitesini de kurarak hizmet vermek istiyoruz. Şuandaki geleneksel ürün türlerinden çok daha fazla gelir getiren aromatik ürünlerin üretiminin yaygınlaşması için örnek olmak istiyoruz. “ diyor..

    Kurmuş olduğu GES ile elektrik üreten, Lavanta bahçesi ile kozmatik ürünler üreten başkan örnek bir belediye başkanı..

     Özellikle Binboğa dağlarının eteklerinde bulunan Afşin’de ziraatın, tarımın çok daha gelir getiren bir sektör olduğunu göstermek istiyoruz. Diyor ve Binboğa balı dünyada ünlü bir bal olduğunu da biz ilave ediyoruz..

     Afşin bir süre sonra katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerle dünya gündeminde yerini alacak gibi duruyor..

     Çünkü Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Lavanta ve Gül kokuyor..

     İnanmayan başkanı ziyaret etsin, masasını üstünde lavanta, gül, dolabında lavanta kozmatik ve temizlik ürünlerini görecektir.. bizden söylemesi

     İyi günler..