Geçtiğimiz gün ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Başkonuş Yaylası’nın adı geçince ne kadar mutlu olduk, Allah korusun az kalsın aklımızdan oluyorduk. Heyecanlandık. Çünkü böyle şeylere açız.20 saniye de olsa Kahramanmaraş’tan bahsedilince gururlandık.

Komşu illerimizde çekilen dizi filmleri kıskanıyoruz. Haklı olarak “Kahramanmaraş’ta neden bir dizi film çekilmiyor?” diye de sormadan edemiyoruz.

Zaten biz hep başka şehirlere imrenerek bakıyoruz. Hele de Gaziantep’i sürekli örnek gösteriyoruz.

Kahramanmaraş’ın tarihinden, kültüründen, gastronomisinden, doğal güzelliklerinden konuştuğumuz zaman mangalda kül bırakmıyoruz. Ancak her türlü övgüye layık bu güzelliklere sahip çıkmıyoruz. Konuşmak yetmiyor, icraat gerek.

Dizi çekilen her şehrin çok büyük reklamı oluyor ve turizmine ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kurtuluş savaşında sergilediği direnişle, kurtuluş ateşinin yakıldığı, her bir ferdi Kahraman ilan edilen bu şehirde bir dizi film çekilemez mi?  

Osmanlı sarayına gelinler gönderen, eşsiz lezzetlerle dolu zengin mutfağı, dondurması, biberi, sim sırması, kuyumculuğu, el sanatları, yaylaları vs sayamayacağım kadar zenginlikleri ile bu şehirde bir dizi film çekilemez mi?

Mihriba’nın aşkına, lambada titreyen alevi üşüten Abdurrahim Karakoç gibi bir sürü değere sahip Şair ve Yazarlar Şehri Kahramanmaraş’ta bir dizi film çekilemez mi?  

Tekstilde, çelikte, ayakbıcılıkta ihracatın önde gelen şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta bir dizi film çekilemez mi?

Senaryo yazmak için bu şehirde ilham alınacak kaynaklar saymakla bitmez. Ancak bu işe öncülük edecek birileri gerek. Bu görevde en başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal olmak üzere milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör'e  ve Ticaret Sanayi Odasına düşüyor. Siyasiler ve iş dünyası bu konuya eğilirse halkın bu isteği yerine gelir. Şehrimizin tanıtımı için de büyük bir kazanım olur. Üstelik Türk dizileri yurt dışında da çok fazla izleniyor.

Diyeceksiniz ki “7 Güzel Adam” dizisi çekildi. Evet çekildi. Mutlaka şehrimizin tanıtımına faydası olmuştur ancak istenilen reyting elde edilemedi. Dönem filmleri tutmuyor. İnsanlar, aşk, entrika, acı gözyaşı, komedi… hepsini bir arada istiyor. İzleyenleri ekrana kilitleyen sürükleyici bir senaryo yani.  Bu şehir bu hizmeti fazlasıyla hak ediyor.