Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100 yıl dönümü 12 Şubat 2020 günü kutlanacak. 12 Şubat 1920 den 2020 yılına yüz yıl.

Ne yapıla biliri şöyle bir masaya yatırdık.

100. yıl madeni parası 1 TL bastırıla bilir.

100. yıl sebebi ile Bakanlar Kurulu Kahramanmaraş’ta toplana bilir.

100. yıl sebebi ile Türkiye den 100 Mahalle muhtarlarımızın evinde misafir edilmek üzere Kahramanmaraş’a davet edile bilir.

100. yıl sebebi ile: Türkiye kardeş oluyor, etkinliği düzenlenerek 12 Şubat da Kahramanmaraş’a aileler misafir olarak davet edilip, evlerimizde ağırlaya biliriz.

100. yıl sebebi ile TBMM den 100 vekil davet ede biliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile yüz Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanlarını ilimizde ağırlaya biliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile: Kayak yarışması yapa biliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile: Tahta araba yarışması yapa biliriz, Yedikuyulardan Şehir merkezine çok da güzel bir yarışma olur. Herkes tahta arabasını kendi yapacak yaptığı araba ile yarışmaya katılacak.

Yüzüncü yıl sebebi ile birkaç belediye ve özel halk otobüsünü giydirerek bugünden 12 Şubat 2020 heyecanını verebiliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile: Gazete, Dergi, Televizyon kanallarına özel programlar yaptıra biliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile: Her ilimizden halk eğitimin, halk oyunları ekiplerini Kahramanmaraş’a davet edebiliriz.

Yüzüncü yıl sebebi ile: Şehirlerarası giden yolcu otobüslerinin giydirmesini yaparak bugünden Onikişubat ruhunu vere biliriz.

Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 12 Şubat günü bir gün ile sınırlama yerine: 1 Şubat dan başlayarak 12 Şubat 2020 gününe kadar kurtuluş törenlerine kadar her gün ayrı bir etkinlik yaparak kutlaya biliriz.

Kahramanmaraş ‘ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılı sebebi ile özel hatıra altın bastıra biliriz.

Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinin yaklaştığı günlerde yani 5 Şubattan sonra Kahramanmaraş’ta her sokak başında aşure pişirilerek dağıtılır, çeteler bu tarih de sokaklara çıkardı.

Bu geleneğimiz son dönemde yapılmaz oldu. Yeniden bunu harekette geçirmek için her mahalle muhtarlığı belli takvim dahilinde aşure yapmalıdır ( Şirinli şoora )

Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıl dönümü hiç olmazsa 12 gün gazetelerde, radyolarda, televizyonlarda, internet haber sitelerinde haber olmalı 12 gün Kahramanmaraş konuşulmalıdır.

Bunu da yapmak için herkes fikrini açık açık söylemeli, akıl akıldan üstündür, çok daha güzel değişik fikirler ortay çıka bilir.

Konaklama konusunda, Ilıca mahallemizde kaloriferi olan oteller ve pansiyonlar kullanılmalı burasının da reklamı yapılmalıdır.

Gazete, Televizyon, Haber Ajansları, Dergilerin genel yayın müdürleri muhabirleri ilimize davet edilerek bu tarihi olayı bire bir yaşatırsak medya da çok daha geniş yer alırız.

Bu tarihde yine KAFUM da yöresel ürünler fuarı yapa biliriz ki, Türkiye geneli katılım olur, şehrimize gelen insanlarda Türkiye burada bula bilir çok güzel bir hareket sağlanabilir.

Komşu illerimiz: Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye Adana, Kayseri ve Sivas dahil olmak üzere: belediyelerle görüşerek, muhtarlar dernekleri ile görüşerek, kurtuluşa özel günü birlik katılımcılar getirilmesini sağlaya biliriz.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıl dönümünde kendimiz çalıp kendimiz oynama yerine: bu sevinci Türkiye ile yaşamalıyız.

Bu sebeple bu konuda düşüncesi olan fikri olan herkes ortaya bir proje koymalı, belki hepsi yapılmasa da bir bölümü yapıldığında Kahramanmaraş kazanacaktır.

12 Şubat Kurtuluş Bayramını tanıtım günü ve bir fırsata çevirmeliyiz.

İyi günler…