Tarihi varlıklara ve kültür mirasımıza sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kültüre, eğitime, ulaşıma verdiği destekler her geçen gün artıyor.

Toplumu ayakta tutan yegâne unsur, gelenekleri, geçmişi, tarihi, milli ve manevi değerleri iken, şiirin başkenti Kahramanmaraş, edebiyatın-kültür ve sanatın başkenti Kahramanmaraş, dondurmanın başkenti de Kahramanmaraş olunca, tarih ve kültür varlıkların korunması zaruret haline geliyor.

Bizler, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç’un atıksu ve arıtmaya büyük önem verdiğini biliyoruz.

Ulaşıma, yola verdiği önemin de farkındayız. Bir Sümbüllü Vadisi, bir Ağcalı Rekreasyonu, bir Kuzey Çevre Yolu, yeni açılan bulvarlar bunun en belirgin örneği.

*

Bir kenti yöneten liderlerin yegâne derdi kaldırım, asfalt değildir, olmamalı. Büyükşehir statüsünden sonra hedefi de büyük tutan, çıtayı yükseltmeyi hedefleyen, mahalli seçimler öncesi halkına verdiği sözlerine yerine getirmeyi kendine şiar edinen Başkan Erkoç, 3. Kitap Fuarı ile de yine kültüre, eğitime verdiği önemi ortaya koydu.

Binlerce ziyaretçi, yüzlerce yayınevi, günlerce açık olan kitap fuarı, insanları kitapla buluşturması açısından önemliydi elbette. 

*

Demirciler Çarşısında hepimiz kendimizi buluyoruz. Kimbilir kaç kez geçtik içinden. Kaç kez Çarşı içindeki Tüfekçi Hamamına girdik-çıktık, kaç kez oradaki esnaftan alış-veriş yaptık. Bu çarşıda tarih var, hatıralar var, tarihe tanıklık etmiş insanlar var, kültür var, değerler var iken, son senelerde neredeyse özelliğini kaybetmeye yüz tutmuşken, Büyükşehir Belediyesince, söz verildiği üzere restore edilmeye başlandı. Toplumlar geçmişleri ile ayakta dururlar, gelenekleri ile yaşarlar. Büyükşehir de Demirciler Çarşısına sahip çıktı, daha modern bir çarşı haline getirmek için kolları sıvadı.

*

Devam eden bir başka kültür projesi de ‘7 Güzel Adam Müzesi ‘ idi. Birkaç ay önce değerli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile gitmiş, haberleştirmiştik. Ki restore işi yaz ortalarında başlamıştı, sona gelindi.  Kültüre, sanata ve edebiyata hizmet etmiş, değer katmış unutulmaz şair ve yazarlar bu müzede yaşayacaklar.

Tarihe sahip çıkmak öyle kuru laflarla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürüyemeyeceğine göre, siz de halkınıza verdiğiniz sözü yerine getirmek anlamında, geçmişimize, geleneklerimize, tarihimize ve kültürel mirasımıza sahip çıkarsanız, bu şehir sizin heykelinizi diker.

Başkan sayın Fatih Erkoç bunu yapıyor. Kültüre, milli ve manevi değerlere verdiği hizmet, şiirini başkentine sunduğu katkılar için tebrik ve teşekkürler.