Kahramanmaraş ‘ın Türkoğlu ilçesinde ,Türkoğlu ilçe kaymakamlığı,Türkoğlu belediyesi ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneğinin işbirliği ile 29-30-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında 1.’si düzenlenecek olan Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali yerli ve yabancı okçuların ve güreşçilerin katılımı ile Türkoğlu ilçesinde gerçekleştirilecektir. Sporcuların iaşe ve konaklamalarının karşılandığı festivallere ilgi büyük olurken, 22 ülkeden 800’ün üzerinde yerli ve yabancı sporcunun kaydı kesinleşmiş durumda.

  Türkoğlu ilçe kaymakamı Serdar Kartal konuşmasında; Türkoğlu belediye başkanımızın 8-10 yıldır düzenlemiş olduğu güreş festivali vardı,bunu geçen seneden planlayarak bir Türk oyunları festivaline çevirelim dedik ve belediyemizle birlikte kurduğumuz Avasım  Derneği ile proje yaptıktan sonra beraber başbakanlık tanıtım fonundan gerekli kaynağı sağladık.Başbakanlık tanıtım fonu ana sponsorluğunda Türkoğlu kaymakamlığı ve Türkoğlu belediyesi tarafından inşallah 22 ülkenin katılımı  ile 800 sporcumuzu Türkoğlu’nda ve Kahramanmaraş’ımızda ağırlayacağız.inşallah burada güreş,yaylı okçuluk,atlı okçuluk,gökbörü ve benzeri sporların yanı sıra akşamları da ilçemizin 23 nisan parkında dev konserlerimiz olacak.bütün vatandaşlarımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz.hem Türk İslam medeniyetinin bir elemanı olarak atalarımızın ve ecdadımızın yaşayış tarzını daha yakından tanıma fırsatı,hem de gençlerimizde bu kültürleri yaşatma fırsatı olarak görürler.biz belediyemizle beraber her zaman ilçemizin adını duyurmaya çalışacağız.Festivalde görüşmek ümidiyle tüm sporcularımızı ve halkımızı bu büyük buluşmaya davet ediyoruz.

Türkoğlu belediye başkanı Osman okumuş ise konuşmasında; Bu festivale gerçekten bir seneden beri büyük bir özenle hazırlanıyoruz.daha önce 10 yıldır düzenlediğimiz bir güreş festivalimiz vardı ama bu bambaşka bir festival yaklaşık 22 ülkeden dolu dolu gönüllü ve profesyonel sporcularımız buraya katılıyorlar. Türkoğlu ilçemizde göreve başladığımızda Kahramanmaraş’ımızın en reklamı bol tanıtılan bir ilçe yapacağımızın sözünü vermiştik,bunu da sadece teknik belediyecilik ile yapmamız mümkün değil,bu tür festivallerimiz hem Kahramanmaraş’ımızda hem de Türkiye ’nin her yerinde haberlere çıkacaktır. Türkoğlu ’muz gerçekten sanayisi ön plana çıkan bir ilçemiz ama yeni gençlik özellikle bu tür sosyal faaliyetleri,konserleri,güreş ve okçuluğun olmasını da istiyorlar.Türkoğlu’muzun Beyoğlu mahallesindeki eski tabirle Tigem şimdiki adı ise Görpa’nın sınırları içerisinde olan güzel bir okçuluk alanı oluşturduk.2 aydan beri burada çalışıyoruz,Gavur gölü içerisinde bulunan yaklaşık 85 dönümlük dışbudak ormanlarının kenarında yine daha önceden açılışını yaptığımız ve binlerce insanın ziyaret ettiği Bababurun kalesinin sınırlarında harika bir yer seçimi yaptık.29 mayısta,Türkoğlu ilçemizde 23 nisan parkında sadece güreş festivalimiz olacak yaklaşık 300 sporcumuz katılacak.saat 10;00 da akşama kadar güreşimiz devam edecek,akşamda yine 23 nisan parkında değerli sanatçımız Sevcan Orhan‘ın vereceği konserimiz var bütün halkımız bu konsere davet ediyoruz.Cumartesi-Pazar da Beyoğlu mahallesi mevkiinde bulunan gavur gölü kenarındaki Görpa’da okçuluğun her çeşidinin yapıldığı alanda olacağız.Cumartesi akşamına da saat:20;30 da 23 nisan parkında Şükriye Tutkun’un konseri olacak,Pazar akşamı da değerli sanatçılarımızın konserleri olacaktır.23 nisan parkımızı baştan sona yeniledik yaklaşık 10 bin kişi alacak konser alanımız hazır , gerçektende modern bir park oldu bunun yapımında büyük şehir belediye başkanımız sn Fatih Mehmet Erkoç çok büyük bir katkı sağladı kendisine de ben çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş ve Türkoğlu’ndaki mahallelerimizde vatandaşlarımızı önümüzdeki hafta yapılacak olan 29-30-31 mayıstaki bu festivale aileleri ile birlikte bu şenliğe bekliyorum.Aynı zamanda festivalde ödüllü fotoğraf yarışması düzenleyeceğiz tüm fotoğraf sanatçılarımızı bekliyorum.

 Fotoğraf yarışmasının şartları ve hususları:

TÜRKOĞLU VE 1. ULUSLARASI GELENEKSEL TÜRK OYUNLARI FESTİVALİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

YARIŞMANIN ADI: TÜRKOĞLU VE GELENEKSEL TÜRK OYUNLARI

YARIŞMANIN KONUSU: FESTİVAL KAPSAMINDA SERBESTTİR.

YARIŞMANIN AMACI: Türkoğlu Avasım 1. Uluslararası Geleneksel Türk Oyunları Festivali Projesi ile şehrimize ulusal ve uluslararasından gelen insanlara tarihi ve kültürel değerleri tanıtmanın yanı sıra fotoğrafçılık gibi çok önemli bir sanat dalı aracılığı ile festivali görsel belgeleme amaçlanmaktadır.

SIRA NO FAALİYET TAKVİMİ TARİHİ
1 Yarışmanın duyurulması 15.04.2015
2 Yarışma çekimlerinin başlaması ve bitimi 29.05.2015-31.05.2015
2 Eserlerin Türkoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne son teslim tarihi. 08.06.2015
3 Türkoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde toplanan eserlerin değerlendirilmesi 15.06.2015–19.06.2015
4 Ödüllerin verilmesi 22 Haziran 2015

YARIŞMANIN ŞARTLARI:

1. Yarışmaya katılımda her hangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
2. Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, eser kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler yapan kişiler yarışmadan ihraç edilir. 
3. Yarışmaya sadece dijital formatta çekilmiş fotoğraflar kabul edilecektir. Tarayıcı vb. cihazlarla dijital ortama atılmış olan fotoğraflar değerlendirme aşamasında elenecektir.
4. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya katılmasına, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
5. Yarışmacı en çok 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilir. 
6. Yarışmaya sunulacak fotoğraflar için herhangi bir teknik sınırlaması yoktur. Çekilen objenin özelliği bozulmamak koşuluyla fotoğraf düzenleyici program kullanılabilir. Ancak dijital ortamda fotoğraf düzenleyici programlar kullanılarak görsel veya teknik kalitesi belirgin biçimde ana unsuru değiştirilen fotoğraflar, değerlendirme aşamasında elenecektir. 
7. Yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış eserler katılamaz.
8. Fotoğraflar dijital ortamda cd’ye kaydedilmiş olarak teslim edilecektir.
9. Cd ile birlikte katılım formu doldurulup teslim edilmesi zorunludur.
10. Dijital kayıtlar en az 300 dpi çözünürlükte, gönderildikleri kadraj ve ölçülerde JPEG olarak bir cd’ ye kaydedilecek, bu cd zarfa konularak teslim edilecektir.
11. zarfın ön yüzüne ve cd ye kesinlikle hiçbir yazı yazılmayacak, ayrıca cd içindeki fotoğraflar rumuz ile birlikte 1,2,3,4,5 sıra numarası verilecektir.(örn.güneş1,güneş2 gibi)

12. Eser sahibi eserlerinin yanı sıra başvuru formunu imzalayıp kapalı zarf içerisinde teslim edecektir.

13. Yarışmaya jüri üyeleri ve 1. Derece yakınları katılamaz.

DEĞERLENDİRME KURULU:

1. Değerlendirme Türkoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde jüri tarafından yapılacaktır.jüri en az üç kişi ile toplanabilir.
Juri üyeleri
Mehmet KIRMIZIKAYA ((Fotoğraf Sanatçısı)
Yasin MORTAŞ ((Fotoğraf Sanatçısı)
Melih GEMCİ (Fotoğraf Sanatçısı -ressam)
Evrim GÜLDEREN(Fotoğraf Sanatçısı)
Gürhan TURAN (Fotoğraf Sanatçısı)
Fuat KAYA (Türkoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı)
2. Yarışma sonucunda dereceye giren ve mansiyon alan eserler iade edilmeyecektir.
3. Katılım şartlarında belirtilen kurallara uygun olmayan eserler yarışma dışı bırakılacaktır.
4. Jüri tarafından yarışmaya katılan eserler tek tek incelenerek birinci, ikinci ve üçüncü ve mansiyonlar tespit edilecektir.mansiyon sayısı fotoğrafların kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Yarışma sonunda dereceye giren eserler ödüllendirilecektir. Birinci 2.000,00 TL, İkinci 1.500,00 TL, üçüncüsüne 1.000,00 TL para ödülü verilecektir. Ayrıca mansiyon, teşvik ve jüri özel ödülü kazananlar için çeşitli hediyeler verilecektir. Yarışma sonrası dereceye giren tüm eserler ve dereceye giremeyen ama yayınlanmaya değer bulunan eserler toplu olarak bir kitap haline getirilecek ve yayınlanacaktır. 
YARIŞMA FORMUNU TÜRKOĞLU İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN VE WEB SİTESİNDEN ALABİLİRSİNİZ.

Editör: Haber Merkezi