Kahramanmaraşlı kadınların, el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları ve birbirinden güzel ürünlerin yer aldığı sergi göz kamaştırdı. 

Kadınların çerçeve, tabak, vazo, tepsi, şekerli, çerezlik süsleme; ahşaptan peçetelik, takı kutusu, sehpa boyama ile mumluk yapımı konusundaki ince zevklerini ve hünerlerini yansıtan sergi, kadınların elinin değdiği şeyleri ne kadar güzelleştirdiğinin tüm ziyaretçilere kanıtladı. Süslemelerle, asıl hallerinden çok daha değerli ve göz alıcı bir hale dönüşen el emeği, göz nuru ürünleri Kahramanmaraş Piazza AVM’nin ziyaretçileri beğeniyle izledi. Etkinlikte, süs ve hatıra eşyalarının yanı sıra kadın ressamların fırçalarından tuvallere yansıttıkları etkileyici kompozisyon ve figürler içeren bir resim sergisi de yer aldı. 



EŞİTLİK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Sergiyi gerçekleştiren Türk Kadınlar Birliği yetkililerince yapılan açıklamada Türk kadının 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan değişiklikle seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi; toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk devrimlerinden birisidir. Türk Kadınlar Birliği’nin amaçları arasında kadınların, sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda eşitliğinin sağlanması ve bu konudaki engellerin ortadan kaldırılması için çalışmalar yapmak da yer almaktadır.” denildi. 
Editör: Haber Merkezi