Bir Neyir Film Projesi olan Selam filmi, 29 Mart 2013 Cuma günü, bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da vizyona giriyor.

Kahramanmaraş’ta Arsan Center ve Metro Sinemalarında gösterime girecek olan filmin, seyirciden büyük rağbet görmesi bekleniyor.

Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç'un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün'ün, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin'in yazdığı 'Selam' filminin başrollerini Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa'da gerçekleştirilen 'Selam' filmi, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Selam filmi, aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan'da çekilen ilk film.

Bu destansı hikaye bundan 25 yıl önce birkaç düzine kara sevdalının Anadolu’nun bağrından haritada yerini dahi bilmedikleri dünyadaki farklı ülkelere gidişlerinin öyküsüdür. Bu hikaye, idealleri peşinde yaşatmak için yaşamanın sırrına erenlerin; arkalarına bile bakmadan, gurbet ve yad eller demeden, evlerinden, yurtlarından anne ve babalarından yar ve yaranlarından ayrılanların hikayesidir.

Onlar sadece “sizi burada bir çift göz, gideceğiniz yerlerde ise binlerce göz bekliyor" sözüne eşlik eden gözyaşlarının, kalplerine verdiği ilhamla yola çıktılar. Dünyanın farklı coğrafyalarında ve bambaşka kültürlerinde gönüllerindeki ülke tutkusunu, memleket sevdasını hizmet aşkıyla bastırarak mağriplere maşrıklara gittiler.

Onlar, yani isimsiz kahramanlar...

Gittikleri yerleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bildiler. Hiçbir beklentileri olmadan, makam, mevkii, şan, şöhret ve rahatlık kelimelerini lügatlerinden silerek, insanlığa yeni bir ses, farklı bir nefes olarak gittiler.

Heybelerinde fedakarlık ve iyilik, dillerinde ise gülen bir selam vardı. Gidilen her ülkede destanlık birer konu ve solmayan birer hatıra oldular. /Ramazan AYDIN- K.MARAŞ

Editör: Haber Merkezi