Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı açılış töreninde konuşan Günel, SANKO’nun kendisini sergi için davet etmesini “çok önemli ve müthiş bir şey” olarak tanımladı.

“İlk defa Gaziantep’e geliyorum. Zenginlik insana yük getiriyor. Bu anlamda SANKO’ya çok teşekkür ediyorum. Bu yükü hem biz sanatçılar hem de zenginlerimizin çekmesi gerekiyor” diyen Günel, bundan sonra çağırıldığı her yere gideceğine vurgu yaptı.

Sergi açılışına gelenlere suluboya canlı performans yapan ve İstanbul Kız Kulesi’ni resmeden Günel, “Güzel bir resim yapmak için kâğıdın, fırçanın ve boyanın kaliteli olması gerekir. Kullandığım fırçalar Almanya’da adıma üretiliyor. Sulu boya resim en zor yapılan resimlerdendir. Tuvaldeki gibi oynama şansınız yok” dedi.



RESİM YAPMAK BENİM İÇİN NEFES ALMAK

Resimlerinde soyutlamayı çok sevdiğini, yıllardır ders verdiğini anlatan Günel, “Bizim beyaz renk boyamız yok. Beyaz rengi kâğıttan kullanıyorum. Desen yapma alışkanlığım yok. Resim yaparken bütün her şey resme hizmet etmeli. Resmin nereye gittiğini bilmeniz lazım. Ressam çok disiplinli olmalı. Ressamın hayal gücü güçlü olmalı. Resimde desen, kompozisyon ve bakış açısı çok önemlidir.

Resim yapmak benim için yaşamak, nefes almak ve tutku. Her şeyimi resim yapmaya borçluyum. Ressamlık riskli ama yapılmayacak bir iş değil. 1980’den bu yana yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce kişisel ve karma sergilerim oldu. 40 yıldır sergi açıyorum. Buradaki 15 eserimde akrilik ve yağlı boya kullandım. Sulu boya tekniğinden gelen ressamım. Sulu boya hızlı düşünmeyi gerektiriyor. İnsanlık iki tekerle dünyayı fethediyor. Renk yok yansıma vardır. Resim yapmak bilime yakın olmak demektir.”

Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen de böylesine önemli bir sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmalardan sonra İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Sanko Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını sanatçıya hediye etti.

Günel’in sergisi, Sanko Sanat Galerisi’nde 1 Nisan’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Sergi açılışına, sanatçının eşi, yüksek seramiker Hülya Günel, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Park Müdür Yardımcısı Taner Neng, Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, çok sayıda sanatçı ve sanatseverler katıldı.

SANATÇI
Günel, 1956 yılında doğdu. 1969 yılında yurtdışına yerleşen sanatçı, Almanya’da dekorasyon eğitimi aldı. 1984 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışan sanatçı, yurtdışında ve yurtiçinde, özel ve resmi kurumlarda farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmalarını sürdürüyor.

İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzeme kullanan sanatçının resimlerindeki belirgin özellik; reel olanın, yer yer deformasyonlarla, dokusal soyutlamayla bütünleşmesidir.

Sanatçının resim serüveninde soyut çalışmalar giderek ağırlıklı yer tutuyor. Yer çekiminden kurtulmuş devinimin hızı, dokulu yüzeylerde yer alan saf renkli formlar, klasikten gelen gelenekçi yaklaşım ve mekânsızlaşma öne çıkan ögeler olarak dikkati çekiyor.

Çalışmalarına Almanya, Hollanda ve Türkiye’de devam eden Günel, 1982 yılından bugüne Balıkesir, Ankara, İzmir, İstanbul, Almanya, Mersin, Hollanda’da çok sayıda sergi düzenledi.

Editör: Haber Merkezi