SANKO Liseleri 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı program, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk takdimi ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti ile başladı.

SANKO Okulları adına Anıtkabir Defterini imzalayan Sanat Zümresi Başkanı Ozan Tekin, “Aziz Atatürk” diye hitap ederek başladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Güneydoğu’nun incisi Gazi Şehir’den yola çıktık, bu yıl ikinci defa huzurundayız. Kökleri Gazi Şehir’de, yaprakları evrene yayılmış bütün insan yetiştirme hedefindeyiz. Öğrencilerimizi bilimin ışığında; sosyal, sportif ve sanatsal becerilerle donatma ve yetiştirme amacındayız. Bu amaçla geçen yıl başlattığımız Sanat Turu’nun ikincisini de yapma kararı aldık.

Vatanını seven, milletine bağlı, ülke sevdalısı, köklerinden güç alıp geleceği aydınlatan bireyler yetiştirme amacındayız. Binlerce yıllık Türk medeniyetinin kültürünü, birikimini, ışığını tüm dünyaya yaymak en temel vazifemiz. Ata’m, bayrağı senden aldık, çocuklarımıza gururla devredeceğiz. Son nefesimize kadar izindeyiz. Ruhun şad olsun.”

Pembe Köşk’te Özden Toker’in misafiri olan öğrencilere Toker, Atatürk ve İsmet İnönü ile anılarını aktardı, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve kitabını imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının konserini izleyen ve ardından Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezen öğrenciler, müze bahçesinde para basımına ilişkin atölye çalışması etkinliğine katıldı.

Sanat Turu 1’inci Meclis gezisi (Kurtuluş Savaşı Müzesi) ve 2’inci Meclis gezisi (Cumhuriyet Müzesi) ile devam etti; Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ziyareti ve burada gerçekleştirilen kısa bir dinleti ile son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi