Ziyaretçilerine sadece hesaplı alışveriş ve eğlence imkânı sunmakla kalmayan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bölge halkını sanatsal aktivitelerle de buluşturmaya devam ediyor.

AVM içinde kurulan stantta bu kez minik ziyaretçiler, zorlu ve emek isteyen bir sanat olan ebru ile görsel bir şölen sundular. Çocuklar bu sanatı amatörce de olsa icra ederken, keyifli ve buram buram sanat kokan dakikalar geçirdiler.

Minik ziyaretçiler, Suzan ve Abdulhalim Bilgili Halk Eğitim Merkezi"nin deneyimli eğitmenlerinin nezaretinde geleneksel bir süsleme sanatı olan ebru çalışmalarını basarıyla sergilediler.

Su içine damlattıkları renk renk boyların suyla dansının sonrasında üzerine özel bir kâğıt kapattıktan sonra ortaya çıkacak eseri merakla bekleyen minikler, büyük heyecanın yanında eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Adeta görsel bir şölen yaratan ziyaretçiler, renklerin suyla dansının yarattığı ahengi ortaya koydular. Oldukça sabır gerektiren ve bir o kadar zevkli bir sanat olan ebru çalışmaları, alışveriş merkezi ziyaretçileri tarafından  büyük ilgi gördü.




Editör: Haber Merkezi