Filografi sanatına iki yıl önce konuyla ilgili video izledikten sonra başlayan Oğuzhan Cem Taş, bu sanatı daha çok kişiye göstermek ve tanıtmak için sergiler açtığını söyledi.

Çivi ve renklendirilmiş emaye kaplı tellerden tablolar yapan Taş, “Uzaktan baktığınızda göremediğiniz bu malzemeleri, eseri yakından incelediğinizde fark ediyorsunuz. Eserin tel ve çiviyle hazırlandığını anlayanlarda şaşkınlık yaratıyor” dedi.

Filografi sanatının çok emek ve sabır istediğini kaydeden Taş, “Filografi, ilmek ilmek örülen, adım adım ilerleyen unutulmaya yüz tutmuş bir sanat. Bundan dolayı da kendimce katkı sağlayarak yaşatmaya çalışıyorum” diye konuştu.



“Muhteşem bir sanat. En küçük desende bile yüzlerce metreden fazla tel ve yüzden fazla çivi kullanılıyor” diyen Taş, daha önce 30 Haziran’a kadar açık kalacağı belirtilen serginin, sanatseverlerin ilgisi ve bu sanatın daha iyi tanınması amacıyla Temmuz ayı sonuna kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi..

Oğuzhan Cem Taş’ın 63 eserinin bulunduğu sergi, Temmuz ayın sonuna kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

FİLOGRAFİ NEDİR
Filografi ahşap zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilip belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenlerle hazırlama sanatıdır. Ortadoğu kaynaklı sanat olup, filografi sanatçısı önce kafasında bazı motifler tasarlıyor. Daha sonra bu motifleri oluşturmak için tahta panolar üzerine çivileri motife uygun olarak çakıyor. Boyanıp verniklenen çivilerin arasından teller veya çeşitli renklerde iplikler sıkıca geçirilerek tasarlanan motifler ortaya çıkarılıyor. 
Editör: Haber Merkezi