Minik sanatçılar büyüledi. Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen minik sanatçıların hazırladığı Geleneksel Akrilik ve Mozaik Sergisi bir kez daha ilgi odağı oldu. 22 Nisan Cuma günü Torun Kafe’de yapılan sergide, Görsel Sanatlar Öğretmeni Nilay Gürsel’in öğrencileri tarafından yapılan birbirinden güzel mozaik, flografi ve resim eserleri halkın beğenisine sunuldu. 50 eserin görücüye çıktığı sergi aynı zamanda devletin ve siyasetin önemli isimlerini de Ilıca’da bir araya getirdi.

Program şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Yeniyapan Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar sergi hakkında bir konuşma yaptı. Karalar yaptığı konuşmada; okullarının Ilıca’nın en eski eğitim kurumu olduğunu hatırlatarak geldikleri noktaya dikkat çekti. Katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Karalar konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Medeniyetin inşası binaların değil kâmil insanların inşasıyla mümkün” olduğunu bilen bir avuç fedakâr, cefakâr öğretmen grubu olarak benlik duygusunu bir kenara bırakıp BİZ olmayı başararak;  adeta bir eğitim seferberliği başlatıp ev ev veli ziyaretleri, düğün, cenaze merasimleri ile toplumun içinde olduk okul-veli-öğrenci kaynaşmasını sağlamaya çalıştık. Sosyal kültürel ve sportif faaliyetler anlamında her biri artık gelenekselleşen Kutlu Doğum programları, Aşure İkram programları, Resim Sergileri, Bilim Olimpiyatları, Yılsonu Turnuvaları, Bayrak Yürüyüşleri, Bilgi Yarışmaları, Kitap Okuma Yarışmaları ve Yılsonu Piknikleri ile Ilıca bölgemizin adeta sosyal merkezi olduk. Bunların yanında akademik başarıyı artırıcı birçok çalışma ile okulumuzda maalesef olmayan sınava çalışmayı ve sınav kazanmayı bir kültür haline getirdik.

İşte açılışında bir araya geldiğimiz bu etkinliğimizde gerçekten ama gerçekten el emeği göz nuruyla hazırlanmış arka planında büyük fedakârlık ve özveri bulunan programlarımızdan bir tanesidir. Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmadığınız için minnettarız. Marifet iltifata tabidir kaidesi gereği sahip olduğumuz şey ne kadar özel olursa olsun onu görüp hakkını teslim eden olmadığı sürece bir kıymeti olmadığının bilincindeyiz. dedi.



Daha sonra Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu bir konuşma yaptı. Anteplioğlu yaptığı konuşmada Yeniyapan Ortaokulu’nun başarılarına vurgu yaparak, gelinen noktanın azim, gayret ve sabrın ürünü olduğunu belirtti. Halkın bu tür çalışmalara verdiği desteğe de değinen Anteplioğlu Ilıca’nın aynı zamanda bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından program minik öğrenciler tarafından sunulan folklor ve mehteran gösterileri ile devam etti. Gösteriler büyük beğeni topladı. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi. Kaymakam Anteplioğlu sergiyi gezerken Öğretmen Nilay Gürsel’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Protokolün ardından sergi halka açıldı. Veliler sergiyi gezerken çocukları tarafından yapılan sanat eserlerini büyük bir gururla izlediler.

Serginin gezilmesinden sonra konuklara çeşitli ikramlar sunuldu.



4. Geleneksel Akrilik ve Mozaik Sergisi’ne Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa ANTEPLİOĞLU, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Ali ÜNSAL, Onikişubat Jandarma Komutanı Tayfun ATAKUT, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, Orman Bölge Müdürü Alparslan ALTINDAŞ, Ak Parti Onikişubat ilçe Başkanı Fırat GÖRGEL, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Enver GÖKŞEN,  Eğitim Bir Sen Onikişubat Şube Başkanı Mehmet ÇETİN, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi