Yarışmanın konusu Acil Servisler olan, birçok insanın hayatının en önemli anlarını yaşadığı farklı bir dünya ve hayatla ölüm arasındaki ince çizginin geçtiği yerin hikâyesiydi.

Uluslararası katılıma açık olan ve her yaş ve meslek kümesinden ilgililerin katılabileceği yarışmanın son seçici kurulu Prof. Dr. Başar Cander, Prof. Dr. Behçet Al, Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, Prof. Dr. Mehmet Gül ve Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’dan oluştu.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Kahramanmaraşlı şair-yazar ve fotoğraf sanatçısı Yasin Mortaş üçüncülük ödülüne layık görüldü.

“Kar Kesiği” adlı öyküsüyle ödüle layık görülen Mortaş, yıllarca Anadolu’nun kırsal kesimlerinde görev yaptığını; insanların sevinç ve hüzünlerine ortak olduğunu söyleyerek “Anadolu, sırrı dökülmemiş bir ayna gibi duruyor önümüzde. O aynaya ne zaman baksam kadim bir kültürün hüzünlü duruşunu, zamanın aşındıramadığı nasırlı ellerin toprak gibi çatlayan acısını; insanların, bir vadinin kuytuluğunda büyüyen çağlayanlar gibi ırmaklar dolduran gözyaşlarını ve sevinçlerini gördüm. Yazdığım öyküde de Anadolu’da bir kış vaktinin ruhları ve tenleri nasıl üşüttüğünü; çaresizliğin aslında bir medeniyetin içinde yoğrulan varoluşun çaresizliği değil bir yol bulmanın kutlu sıcaklığı ve samimiyeti; sevginin, güvenin insanın içine işleyen bir duygu aşısı olduğunu vurgulamaya çalıştım. Öyle ki, öykünün çocuk kahramanı Bilal, sessizliğinin içindeki acıyı içine akıtırken, Anadolu’nun acısı sevince açılan akaklardır ve bir deniz oluşturur yüzyıllarca umut gemilerine: biliyorum.”

“Bu medeniyet, taşlı yollarda dahi ayak izleri bırakmıştır. Merhametin rüzgâr gibi atlıları, gülü büyütürken dikenini de budamamıştır. “
Editör: Haber Merkezi