Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 18-20 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen sempozyum iki gün boyunca iki ayrı salonda olmak üzere toplam 17 oturumda gerçekleştirildi.

Sempozyumun sonunda sonuç ve değerlendirme bölümüne geçildi.

Değerlendirme oturumunda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanlarından Hatice Feriha Akpınarlı, Kahramanmaraş Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Türk ve Dünya Kültüründe Kahramanmaraş konulu sempozyumun oldukça dolu dolu geçtiğine işaret ederek: Gerek burada bildiri sunan akademisyen arkadaşlarımız ve gerekse Kahramanmaraş’ın el sanatlarına yönelik güzel bir sempozyum oldu. Bu sempozyumun düzenlenmesinde başta Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcımız Cevdet Kabakcı ve eme ği geçen tüm belediye personeline can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri iki gün boyunca misafir ettiler ve Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini fazlası ile burada yaşadık. Kahramanmaraş’ta unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının gün yüzüne çıkarılması ve sahiplenilmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Bu sempozyum bu şekilde kalmayacak. Burada sunulan bildiriler toplanarak kitap haline getirilecek ve ülkemizin dört bir tarafına dağıtılacak. Ben emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Vekili ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanlarından Cevdet Kabakcı ise Kahramanmaraş Belediyesi olarak eğitim ve kültür alanındaki çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın  dününü araştırıp ortaya çıkarırken bugünü v yarını için de bir şeyler yapma gayreti içerisindeyiz. Belediye olarak birçok sempozyumlar, konferanslar, paneller düzenledik. Bunları yaparken de radikal kararlar alarak uygulamaya koyuyoruz. Bugün çarşılarımızın tamamında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihe sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma konusunda düzenlediğimiz bu sempozyumların yanı sıra tarihi ve kültürel dokumuza da sahip çıkıyoruz. Çarşılarımızda restorasyon çalışmaları tamamlandığı zaman orada bazı kıstaslar getirdik. Her önüne gelen buralarda istediği şekilde işyeri açamayacak. Çarşılarımızda işyeri açacak olanlar, o çarşının tarihi dokusuna ve anlamına uygun bir işyeri açacak. Aksi takdirde biz buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenleme kurulu üyelerine ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen yetkililere de plaket takdim edildi.

Sempozyum düzenleme kurulu Uzm. Serdar Yakar, Doç. Dr. H.Feriha Akpınarlı, Yrd. Doç. Dr. Nursel Baykasoğlu, İbrahim H. Yılmazoğlu, Arş. Gör. Gülten Kurt, Uzm. Cavit Polat, Uzm. Eshabil Yıldız, Ahmet Akkurt ve Adem Çolak’a plaketlerini Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı verdi.

Sempozyumun düzenlenmesinde katkılarından dolayı Belediye Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak, Mezarlıklar Müdür Emir İsmail Demir ve Bilgi İşlem Müdürü Hasan Balbaba’ya ise plaketlerini Düzenleme Kurulu Başkanları’ndan Doç. Dr. H.Feriha Akpınarlı, Yrd. Doç. Dr. Nursel Baykasoğlu takdim ettiler.

Plaket takdiminin ardından sempozyuma katılan topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi