Sergi açılışına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri, Kursiyerler ve Aileleri katıldı.
 
Sergide 416 saatlik eğitim sonrası 14 işitme engelli kursiyerin yaptıkları özel gün ve nikah şekerleri sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir “Burada sergilenen ürünler satılmayacak. Kursiyerler eşit bir şekilde paylaşıp alıp gidecekler. Biz böyle bir farkındalığa katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Bu projede emeği geçen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. 



Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir’den sonra konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam: “İSKEP Projesi kapsamında açılan kursumuzda 14 işitme engelli kursiyerimiz özel gün ve nikah şekerleri kursumuzu başarıyla tamamladı. 416 saatlik bir kursun sonunda sertifikalarını aldılar ve şimdi burada kurs boyunca yaptıkları ürünleri sergiliyorlar. İnsanların Engelli olması bir şeyler yapmaya engel değildir. Kısa süre içerisinde engelli kardeşlerimize yönelik Web Tasarım Kursumuzu da İnşallah açacağız. Web Tasarım Kursumuzun amacı ise bu kurslarımızdan sertifikalarını alan kursiyer kardeşlerimizin Web Tasarım Kursuna giderek eğitim alması ve yaptıkları ürünleri burada satarak kendilerine gelir sağlamasıdır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da dediği gibi Engelsiz bir Kahramanmaraş için elbirliğiyle çalışmalıyız” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam’ın arkasından konuşmasını yapan işitme engelli Usta Öğretici Kurs Öğretmeni Sevde Kamer ise “Ben Kız Meslek Lisesi El Sanatları mezunuyum. Burada bu güzel projede yer aldığım için çok mutluyum. Bu projede emeği geçen en başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. 

Sergi açılışında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü ve İşaret Dili Uzmanı Latif Aslan, konuşmaları işaret diline tercüme etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar büyük bir beğeni ile sergiyi gezdi.
Editör: Haber Merkezi