Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne bağlı Pazarcık Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile Pazarcık Belediyesi’nin ortak yaptıkları etkinlikte Tarihçi Yazar Mehmet IŞIK, Okuma Kültürü ve Kitap konulu bir söyleşisiyle öğrencilere okuma’nın önemini anlattı.

Öğrencilere okuyup araştırmalarını, ülkeyi savunmanın sadece silahla olmadığını, bilim ve teknikte mücadele vermenin cephede savaşmak kadar önemli olduğunu, bu yüzden çok çalışmaları, çok okumalarını ve okumayı bir milli görev, bir vatan hizmeti olarak algılamaları gerektiğini belirten Işık Hoca, kitap ve okuma üzerine tavsiyelerde bulundu.

Pazarcık Fen Lisesi, Pazarcık İmama Hatip Lisesi ve çeşitli okullardan söyleşiye dahil olan öğrencilerle keyifli bir söyleşi, gerçekleştirdiğini dile getiren Tarihçi Yazar Mehmet Işık, “İnsanların beyinlerindeki tel örgülerin ancak okumakla ortadan kaldırılabileceğini, kitabın kutsiyetini, dinimizin okumaya verdiği önemi” vurguladıklarını açıkladı.

Bedir Savaşı’nda esir düşen, Allah’ın dinine savaş açmış bir müşriğin  10 Müslüman çocuğa okuma yazma karşılığında serbest bırakılmasının anlamını idrak eden bir Müslüman için “OKUMANIN ÖNEMİ” tartışılamaz diyen IŞIK,  Yıldırım Beyazıt, II.Murat, Fatih, Kanuni, II. Abdülhamid, Mustafa Kemal gibi tarihimizin önemli liderlerinin çok okuyan insanlar olduğunu, kütüphane sahipleri olduklarını belirtti.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafından Tarihçi Yazar Mehmet Işık’a Pazarcık Halk Kütüphanesi ve Pazarcık Belediyesi adına plaket verildi.

 Günün anlam ve önemine  binaen programı organize eden kurumlar tarafından  Tarihçi Yazar Mehmet IŞIK’ın  Son Türkmen, Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor,  Cihan Fatihi II.Mehmed  adlı romanları ile Vatan Sevdalısı Atatürk,  Sultan II. Abdülhamid Han, Ölüm Uykusu Sarıkamış Harekatı ve Osmanlı Tarihi adlı araştırma eserleri söyleşiye katılan  öğrencilere  ve misafirlere hediye edildi.

Düzenlenen programa, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ,  Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo,  Pazarcık Gençlik ve Spor Şube Müdüresi Yaprak Bozdağ,  Pazarcık Halk Kütüphanesi Müdüresi  Emine Demir, Pazarcık Belediyesi Basın ve Halk  İlişkiler Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak  ile birlikte daire amirleri  ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi