Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Osmaniye Ticaret Borsası ile iş birliğinde, bölgemizdeki gıda/tarım konulu sosyo-ekonomik yapının vurgulanarak kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla gıda- tarım temalı “Kısa Film Yarışması” düzenlenmektedir.

Bölgemizde, Ajansımız koordinasyonunda ikinci kez düzenlenecek olan Kısa Film Yarışması'nın ana teması "Gıda- Tarım" olarak belirlenmiştir. Söz konusu yarışma ile bölgemiz illeri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelin ortaya çıkarılması ve görünürlüğünün artırılmasını hedeflenmektedir. Yarışma kapsamında değerlendirilecek olan eserlerde, gıda-tarım sektöründe üretim, ürün çeşitliliği, işleme, paketleme, satış ve markalaşmanın ön plana çıkarılması önceliklendirilmektedir. 

"TOPRAĞIN BEYAZ PERDEYE YANSIMASI… " ortak sloganıyla; başvuru sahipleri, her üç ilimiz için de ortak bir çalışma sunabileceği gibi il bazlı olarak da çalışmalarını hazırlayabileceklerdir.

Aynı zamanda söz konusu yarışma ile bölgemizde "gıda tarım" konusunun işlendiği ve bu onunun kültürel öğelerimizle harmanlandığı özgün eserlerin üretilmesi, bölgemizde yeni yapımların özendirilmesi ve üretilmiş filmlerin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan konusunda uzman jüri üyelerimizce beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşturulması hedeflenmektedir.

Bu sene ikinci kez düzenlenen Kısa Film Yarışmamıza katılım ücretsiz olup; "Gıda ve Tarım" teması ile amatör ve profesyonel tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açıktır. "Kısa Film Yarışması" başvurularımızın 20 Nisan – 01 Kasım 2016 tarihleri arasında Ajansımıza şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.

Yarışmamızın sonuçlanmasının ardından, değerli jüri üyelerimizin katılımı ile düzenlenecek olan ödül törenimizde;

Birincilik ödülü alan eser sahibine 7.500 TL,

İkincilik ödülü alan eser sahibine, 5.000 TL,

Üçüncülük ödülü alan eser sahibine olan esere 2.500 TL ve

Özendirme Ödülü olarak da başarılı bulunan bir esere 1.000 TL ödül verilecektir.

"Gıda- Tarım" konulu Kısa Film Yarışmamız için; Son başvuru tarihi 01 Kasım 2016 Sakı günü saat 17.00 olarak belirlenmiştir. Daha geç iletilen başvurular veya postada gecikmeden kaynaklı tarafımıza geç ulaşan veya hiç ulaşmayan başvurular yarışmaya dahil edilmeyecek olup eserlerin ulaştığının teyidi başvuranlar tarafından takip edilmelidir.

Başvuruda bulunmak isteyen katılımcı adayları; www.dogaka.gov.tr/kisafilm2016 web sayfasındaki yarışma sitemizden yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere ulaşabilirler. 

Konuyla ilgili bilgilendirme almak ve iletişim için 0 326 225 14 15/ 115 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YARIŞMA TAKVİMİ:
İlana Çıkılma Tarihi          : 20 Nisan 2016
Eserlerin Son Teslim Tarihi  : 01 Kasım 2016
Seçici Kurul üyelerinin açıklanması : 01- 11 Kasım 2016
Jüri Eleme Süreci         : 11- 30 Kasım 2016
Yarışma sonuçlarının açıklanması : 05 Aralık 2016
Ödül Töreni ve Gala Gecesi : 15 Aralık 2016 (Osmaniye merkezli olup yer ve saat planlaması ilan edilecektir.)
Editör: Haber Merkezi