2015 Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yürütülen “Liderimle Yürüyorum, Sağlıklı Büyüyorum” projesiyle, Kahramanmaraş’ta Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesi için, okullarda eğitim seminerleri veriliyor.

HEDEFİMİZ, GENÇLERİN DAHA SAĞLIKLI YETİŞMELERİ
Proje hakkında bilgi veren Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü başkanı Ahmet Özkul, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2015 Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında desteklenen projemizin amacı; “İlimiz merkezindeki belirlenen okullarda öğrenim gören öğrencilerimizi sigara ve ağızotunun zararları hakkında bilinçlendirmek, okullardan istekli öğrencilerimizi spora, izciliğe ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek gençlerimizin daha sağlıklı yetişmelerini hedeflemekteyiz” dedi.

DAHA KALİTELİ BİR YAŞAMI TEŞVİK EDİYORUZ
Özkul, Gençlerimizin sağlığını tehdit eden en önemli sorunların başında tütün mamulleri tüketimi gelmektedir. “Liderimle Yürüyorum, Sağlıklı Büyüyorum” projesi ile gençlerimizin henüz kullanmaya başlamadan sigara ve ağızotundan uzak durmalarını amaçlıyor, daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri yönünde teşvik ettiklerini belirtti.

Proje kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol Birim Sorumlusu Cem DULKAN tarafından, Toki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sigara ve ağızotunun zararlarıyla ilgili eğitim  sunumu yapıldı.

Öğrencilerin büyük beğeniyle dinledikleri sunumda DULKAN; zararları sayılamayacak kadar çok olan sigara ve ağızotunun içerisinde bulunan maddeleri,   sebep olabileceği hastalıkları ve neden olacağı toplumsal problemleri ayrıntısıyla anlatarak, gençlerin bunlardan uzak durmalarını önerdi.

Editör: Haber Merkezi