Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı bölüm hocaları ve öğrencileri tarafından Öğrenci Kafeteryası Fuaye Alanında “Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri Poster Sergisi” düzenlendi.

Gıda İşleme Bölümü akademik kadrosu;  Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elife Kaya, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ceyhan, Öğr. Gör. Fatma Betül Tekin ve Öğr. Gör. Tuğba K. Erdem ‘in yanı sıra Yrd. Doç. Dr. Hanifi Çam ve Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Hatice Şekkeli’nin rehberliğinde hazırlanan sergide, Türkiye’nin farklı illerinden getirtilen coğrafi işaretli gıda ürünleri tanıtıldı.

Ziyaretçi katılımının oldukça fazla olduğu sergide; Ülkemizde coğrafi işaret tesciline sahip toplam 45 gıda ürünü sergilendi. Bu ürünler arasında Kahramanmaraş’a ait coğrafi işaretli gıda ürünleri de ilgi odağı oldu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elife Kaya;  “Coğrafi işaretli ürünler sahip oldukları karakteristik, geleneksel özellikleri ve kaliteleriyle ait oldukları coğrafyanın tanıtımına büyük fayda sağlamaktadırlar” dedi ve bu sergide coğrafi işaret tesciline sahip gıda ürünlerinin tanıtımını ve önemini vurguladı.












Editör: Haber Merkezi