Abdurrahim Karakoç’un hayatının, edebi kişiliğinin ve eserleri hakkında bilgilerin anlatıldığı Serdar Yakar tarafından hazırlanan ‘’ Kahramanmaraşlı Şair ve Yazarların Diliyle Abdurrahim Karakoç ‘’ kitabı yayın hayatına kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür-sanat-tarih-edebiyat geleneğini korumayı, yaşatmayı ve bu değerlerimizi her platformda en iyi şekilde tanıtılması amacıyla birçok projeyi hayata geçiriyor. Bu çalışmada da köklü geleneğin bıraktığı değerli miraslardan üstad Abdurrahim Karakoç kendi eserleri, hayatı Kahramanmaraşlı şair ve yazarların kalemi ile anlatılmıştır. 

‘’Türk şiirinin son 50 yılına damgasını vurmuş, yüzlerce şairi etkilemiş, davasını şiir dili ile milyonlarca insana ulaştırmayı başarmış; özü ve sözü bir olan bilge bir halk şairidir.’’

‘’Abdurrahim Karakoç adı, Onun davasını anlayabilen kudrette olanlar arasında sarsılmaz bir aşk temeli üzerinde kurulu geniş bir gönül mabedidir…’’sözleri ve daha birçok değerli kalem sahibine ait sözlerin yanı sıra; eserde O’na karşı duygular şiir sözlerinde de şöyle dize gelmiştir.

‘’Âşık Ali’m çırpındık ve ağladık
Unutmak imkânsız kara bağladık
Ecel gel mi dedik, haber mi saldık
Ölümün bizleri üzdü Karakoç ’’

 ‘’Yıl iki bin on iki Haziran yedisi
Bir Cuma gecesinde göçtü şiir perisi
Binboğa dağlarını yaz günü kış bürüdü
Abdurrahim Karakoç ahirete yürüdü.’’

 ‘’Mihriban yaktı özünü
Söyledin mi son sözünü
Dünyaya yumdun gözünü
Rahat uyu Karakoç’um’’  ve üstada yazılmış diğer sözlerin yer aldığı kitabın dağıtımına başlandı…

Editör: Haber Merkezi