Özen, sergi açılışında yaptığı konuşmada, çalışmalarında sanatsal kaygılarının öncelik taşıdığını belirterek, “Resimlerimde figüratif konuların, modern çizgilerle, sosyal yaşama uyarlanmasını görüyoruz. Benim için kompozisyon şekilde, renkte, dengede ve ışıkta her açıdan sağlam olmalıdır” dedi.

Kendisine özellikle resimlerindeki çizgilerin sorulduğunu kaydeden Özen, çizgilerin kendisine özgü konturlar olduğunu ifade etti. 



KEŞAN VE PEŞTAMAL
Resimlerinin çıkış noktasının kendi yaşantısı olduğunu vurgulayan Özen, “Yazları çocukluğumun geçtiği Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nin Kerem Mahallesi bir balıkçı semtidir. Denizde erkeğini yalnız bırakmayan kadın, aynı zamanda toprakla mücadelesini sürdürmektedir. Bu eylemi yapan yöre kadınının kullandığı, otantik, yok olmaya yüz tutmuş ve Çarşıbaşı’nda dokunan keşan ve peştamalı resimlerimde kullanmak hem boyun borcum hem de imzam olmuştur”  diye konuştu.  

SOMUT VE SOYUT KARIŞIMI FİGÜRATİF BİR ANLATIM VAR
“Nerede olursanız olun, bazen hiç alakasız kişiler veya objelerle yollarınız bir yerlerde kesişebilir” diyen Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazen bu oluşumlar olgunlaşmadan yok olur, bazen de hayatınızı derinden etkileyebilir. Onun içindir ki, resimlerimde kompozisyondaki bir figür veya nesnenin herhangi bir yerindeki kontur uzantısı, bir başka figürün oluşmasına veya oraya ulaşmadan estetik kaygı içinde yok olmasına neden oluyor. 

Genel olarak resimde muhakkak bir şey anlatmak gerekmez. Ama resimlerimi ifade tarzım, somut ve soyut karışımı figüratif bir anlatım izliyor. İzleyicinin kendinden bir şeyler bulması ve kültürümüzü tanıması, aynı zamanda yarınlara kalacak bir belge niteliği taşıması gerekliliğini de düşünerek hareket ediyorum.”

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ise Galeri olarak sanatçı ve sanatseverlere ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Çiçek, Sanko Sanat Galerisi’nin 2004 yılında açıldığını, bugüne kadar 200’e yakın sergiye ev sahipliği yaptıklarını ve sergiler sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyon oluşturduklarının altını çizdi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da 1991 yılından bu yana tanıdığı Aslı Özen’in, çizgisini hiç değiştirmeyen bir sanatçı olduğuna dikkati çekti. 



Serginin açılışında Güzel Sanatlar Lisesi ve Fakültesi açılmasında katkısı ve emeği olanları gördüğünü belirten Aykanat, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Lise ve fakültenin açılması için kamuoyu yaratılmasına öncülük edenlerden aramızda olan Akten Köylüoğlu, Şaban Pala ve aramızda olamayan Gülay Karsıgil’e çok teşekkür ediyorum. Tabi burada öncelikle Sanko’ya teşekkür etmek gerekiyor. 12 yıldır sanata ve sanatçıya katkı veriyor.” 

Konuşmaların ardından, SANKO Holding’in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan ‘Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’ kitabı, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran tarafından Aslı Özen’e hediye edildi.

Özen’in Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 12 Mayıs’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

RESSAMIN ÖZGEÇMİŞİ
Trabzon doğumlu olan Özen, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirdi. Devlet okullarında 21 yıl çalışıp emekli olduktan sonra, 15 yıl önce Özel Sanko Okulları'nda göreve başlayan Özen, öğretmenliğin yanı sıra,  Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliği ve küratörlüğünü yürütüyor.

Eserlerinde sosyal içerikli figüratif konuları mekân figür bağlantısı kurarak çalışan Özen, yöresel doku olan keşan ve peştamalı evrensel kaygılar içerisinde sanatsal ögeler kullanarak ifade ediyor.

Birinci ve İkinci Uluslararası Gaziantep Ressamlar Buluşması'nın koordinatörü olan Özen, 100’den fazla karma sergi, ulusal ve uluslararası çalıştay, sanat festivali ve birçok sanat fuarına katıldı. Özen’in eserleri Çorum Müzesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Bulgaristan Velingrat, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Trabzon Femin Art, Sanko Sanat Galerisi çalıştay koleksiyonları, özel galeriler, yurt içi ve yurt dışındaki koleksiyonerlerde bulunuyor.

Özen, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ile Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

SANKO SANAT GALERİSİ
Gaziantep’te 2004 yılında sanatçı ve sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro  olmak üzere, 200’e yakın sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 7 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.
Editör: Haber Merkezi