Geçtiğimiz günlerde Nihat Hatipoğlu, Mustafa Karataş ve birçok sanatçıyı ağırlayan Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin öncüsü Türkoğlu Belediyesi, bu defa da Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel’e  ev sahipliği yaptı.

Programa, İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanımız Osman Okumuş, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Okumuş; Belediyemizin görevlerinden bir tanesi de böyle sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek, şehirleşmeyle beraber Türkoğlu’na bir ruh katmak, için mücadeleler veriyoruz. Bu zamana kadar sosyal ve kültürel faaliyetlerin öncüsü olduklarını belirten Okumuş; Bundan sonrada böyle kültürel anlamda hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.  Organize Sanayileri, Lojistik merkezleri, bacaları tüten bir sanayi ilçesinin yanı sıra üniversitesi olan öğrencileri ile dolup taşan bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Gençlerimize,  vatandaşlarımıza tarihini, geçmişini bilmeleri için böyle değerli hocalarımızla  konferanslar düzenliyoruz. Bizim okuduğumuz zamanlarda Abdülhamid’in ne olduğunu nasıl biri olduğunu çok güzel öğretmediler, ama siz gençler bu konuda daha şanslısınız inşallah Talha hocam Abdülhamid’i en ince ayrıntısına kadar sizlere anlatacaktır.

Ben kendisine şahsım ve Türkoğlu’lu hemşerilerim adına hoş geldiniz diyorum ve kıymetli hocamla sizleri baş başa bırakıyorum. Herkese iyi akşamlar diliyorum. diyerek konuştu.

Başkan Okumuş, program sonunda öğrencilere Talha Uğurluel’in imzalı kitaplarını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi