Sanatçı Aşar’ın 33 eserinden oluşan serginin açılışına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM  Müdürü Niyazi Büyükaksu, Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverler katıldı.

 Ressam Aşar’ı sergisinden dolayı kutlayan Kaymakam Aydın, yaptığı konuşmada, resim sergilerinin bireylerin ve toplumların yaşamına önemli bir anlam kattığını belirtti.

 Çağdaş insanların; kültür, edebiyat ve sanatla uğraştığını bildiren Aydın, bu serginin de Gaziantep’teki insanların yaşantısına güzel şeyler katacağını kaydetti.

Sanatsal kültürel faaliyetlerin artmasının, daha çağdaş yaşam seviyesine gelmekle orantılı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Aydın, ‘’Bu galeriyi açarak, sanata ve sanatçıya büyük destek veren Sanko Ailesi’ne, bu serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleceğin daha umutlu olduğuna inanıyorum. Sanatçımızı da tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

 Genelde akrilik boya ile yaptığı eserleri hakkında bilgi veren ressam Ertan Aşar da Gaziantep’te sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, kendisine bu fırsata verenlere ve Sanko Holding’e teşekkürlerini sundu.

 Kaymakam Aydın ve ressam Akten Köylüoğlu, konuşmaların ardından sanatçı Aşar’a, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını birlikte takdim ettiler 
.
SANATÇI

1981 yılında İstanbul’da doğan Ertan Aşar, 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu.

 2007 yılında ‘’Özdemir Altan’dan Düşünce Yansımaları’’ adlı teziyle yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı.

 Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2008-2010 yılları arasında devlet okullarında vekil öğretmenlik yaptı. 2010 yılından beri Selimiye’de kendi adını taşıyan atölyesinde resim çalışmalarına devam eden sanatçı, birçok karma ve kişisel sergiye katıldı.

 Aşar’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 30 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

 Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve JoanMiro sergisi olmak üzere, 170 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.

Editör: Haber Merkezi