Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçe teşkilatı,basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek “ 12 Şubat Kurtuluş Bayramı arifesinde bu özel güne daha fazla anlam katmak için, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Suzan ve Abdülhâkîm Bilgili Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları üzerinde çalışmalar yapan hanım kardeşlerimizin eserlerini vatandaşlarımıza tanıtmak istedik. Hanım kardeşlerimiz burada Kurtuluş Savaşı sırasında tarihimize imza atan Senem Ayşe’nin ve çetelerimizin bez bebeklerini işlediler. Böyle özel bir projede yer aldıkları için onlara teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları alanlarında çalışmalara devam edeceğiz. Hem hanım kardeşlerimizin eserlerini tanıtırken, hem de onların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Onikişubat Belediyemiz ve Suzan ve Abdülhâkim Bilgi Halk Eğitim Merkezimizin işbirliği ile böyle önemli bir serginin açılışında bir aradayız. Bugün burada sim sırma, nakış, deri gibi el emeği işler, kültürümüzü yansıtan değerler sergileniyor. Bu vesile ile emeği geçen kardeşlerimize, hanımefendilere çok teşekkür ederiz. Ayrıca Kurtuluş Bayramı’na ithafen yapılması da bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak sergilenen ürünlerin uzun uğraşlarla elde edildiğinden bahseden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’da Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür ederek, eserlerin çok önemli olduğunu ve Kahramanmaraş’ta bulunan bir konakta sergilenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca EXPO 2023 Onikişubat projesinde de kök boya ile yapılan el yapımı oyuncaklara yer verileceğini ifade eden Sezal, yurt dışından gelen misafirlere bu ürünlerin tanıtılması gerektiğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi