KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programının açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Milli Mücadele’nin 100. yılı anısına yapılan konsere katılım sağlayan dinleyicilere ‘hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Rektör Can, konser icra edecek sanatçılara katkıları için teşekkür etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak hem Kahramanmaraş’ın hem ülkemizin sanat ve kültür değerlerine sahip çıkıyoruz diyen Rektör Can, şehir ve üniversite bütünleşmesinde kültür ve sanat faaliyetlerinin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti.

Kültür ve sanat faaliyetlerini üniversite imkânları ölüsünde desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Can, “Öğrencilerimizi kendi alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirirken, kültür ve sanatla iç içe ve bizi biz yapan değerlere bağlı birer insan olarak yetişmelerini sağlamak da en temel görevimizdir.” diye konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele’de ki yeri ve önemine dikkat çekerek, Milli Mücadele’nin 100. yılı anısına düzenlenen konsere katkı sağlayan üniversite yönetimine, koro üyelerine ve dinleyicilere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde devam edeceğinin bilgisini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Konser programının sonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından koro adına Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan’a çiçek takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi