Aşağılık duygusu ile yaşayan: Adı bizden, soyadı bizden, sözde Annesi, Babası Türk olan kişiler, kendi vatanımıza ihanet ederek yurt dışında evlenme yarışına girdiler. ABD de alınan bir nikah defteri onları mutlu ediyor.

5 gece düğüne gidiş dönüş uçak bileti konaklama kişi başı: 5 bin dolar. Arkadaşını seviyorsan 5 bin dolar ver ABD de düğüne katıl gel!

Bu başlığı okuyan: O dostumuz , “gazeteci ile konuşursan böyle yazar “ diyerek belki de bize küfüler edecektir. Telefon açacak kükreyecek. Bunu da biliyorum ama yazmak zorundayım.

Ama ben onların ismini yazarak: Sayfamı kirletmek istemiyorum.

2020 TL ‘le iş bulan benim kardeşim “ Allah çok şükür bir ekmek yiyoruz !” diyor şükür ediyor. Allah’ım devletime zeval verme diyor.

Bunlara soruyorum:

Türkiye de ekonomi nasıl?

Genel olarak ise : “ Ekonomi çok kötü Türkiye batıyor !” öyle diyorlar.

Bir kısmı ise Berat Albayrak üzerinden , Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vurmak için : “Damat , Ekoniminin i.. etti” diyerek hükümette ver yansın ediyorlar..

Bu sözler sokakta – çarşıda Pazar da duyduğunuz sözler. Sizlerde her gün duyuyorsunuzdur. Cebin de doları olanlar, batıyoruz şarkısı söylüyorlar.

Karnı: Domates, Biber, Soğan Ekmekle doyuran benim vatansever kardeşim, “ elhamdülillah bugünde doyduk” diyerek Allah dua ediyor.

Butu tümü ile götüren şerefsiz ise: ülke batıyor, ekonomi çok kötü diye bağırıyor

İşçinin sırtından servetine servet katanlar ise

New York, düğün ve Nikah töreni yapıyor.

Yapamaz mı? Derseniz.

Hindistanlı Zenginler: Düğün yapmak için Antalya ‘ya geliyorlar. Avrupa Ülkelerinden gelip İstanbul da evlenenler var. Kahramanmaraşlı Zenginler, Düğünü İstanbul da yapma modasına girdiler, İstanbul da ki çılgınlar ise ABD de düğün yapma yarışışına girdiğini biliyoruz. Herkes istediği yerde yapabilir! Ancak:

Bir de son dönemde: ABD de evlenme, şöyle bir hava yapma var ki : “Ben Amerika da New York da evlendim !” demek mi? Yoksa Green Card başvurusu yaparak ABD giriş hakkı mı almak için? Bilinmez ABD yolunu tutanların sayısı bir haili arttı

Bir dostumuz: “ Amerika’ya gidiyorum! “ dedi.

Hayırdır? Dedim. Oda : “ Düğüne, en sevdiğim arkadaşım evleniyor, onu yalınız bırakama ya !” dedi.

Dünyanın bambaşka bir noktasında, en sevdiğin şehirde evlenmek kulağa romantik geliyor öyle değil mi? hısım akrabaya hava basmak güzel bir duygu olsa gerek!

İsteyen istediği yerde evlenebilir? Bir diyeceğimiz yok.

Hindistanlı zenginler gelip Antalya da düğün yapıyorsa, AB ülkelerinden gelip İstanbul da evleniyorlarsa, bizim vatandaşımız da istediği ülkeye gidebilir.

Kahramanmaraşlı zenginlerimizde: Boğaz turu ile oğluna, kızına düğün yapabilir bir şey demiyorum.

Ancak bir organizasyon şirketi ile 5 gecelik düğün için kişi başı 5 bin dolara anlaşma yapan İstanbul çıkışlı ve İstanbul dönüşlü gidip gelen her kişinin 5 bin dolarda öyle harcaması olsa adam başı 10 bin dolar masraf yaparken,“ Türkiye yaptı ekonomi dibe vurdu demek” çok yanlış ve bu ülkeye yapılan ihanetin ta kendisidir.

Başlığımıza: Küfür edeceklerini biliyorum, diye yazdım ya evet şimdi benim bu yazımı Amerika Birleşik Devletlerinden New York da otel de okuyan o arkadaşlarımız belki bize söylemediği lafı bırakmayacaklar bunu da biliyorum geldiklerinde benimle konuşmayacaklar onu da biliyorum.

Bir düğün ve nikah için 50-60 bin TL harcamayı göze alabiliyorsan harca ama: Türkiye de ekonomi bozuk deme! Bu ülke battı deme Türkiye Cumhuriyeti Devlet, zayıf ekonomisi, batan bir ülke olsa, Sen Maraş’tan İstanbul bile gidip gelemezdin!

Oysa bugün Türkiye Cumhuriyetin milyonlarca ferdi dünyanın dört bir yanına gezmeye gide biliyor. Gezip gele biliyor, kimse çamur atmaya kalkmasın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi dünya da en iyi ekonomilerden bir, eğer böyle olmaza, biz Kahramanmaraş’tan ABD New York şehrine düğüne gidemezdik dostlar

Ben ülkemle gurur duyuyorum, Türkiye Cumhuriyet Devleti Vatandaşı olduğum için mutluyum.

İyi günler…