Geçen Pazartesi akşamı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 18. Geleneksel İftar Programı vardı.

Oda üyelerinin yanı sıra, kent protokolü ve basın mensupları güzel Ramazan akşamında buluştu.

Bu geleneksel iftar programına yıllardır katılırım ama bu iftarın havası çok farklıydı, samimiyet ve kardeşlik hakimdi. Ramazan ayının maneviyatı gerçek anlamda yaşandı. Programa katılan konuştuğum birçok kişi de benimle aynı fikirdeydi.

Meclis Başkanı Sayın Hanefi Öksüz, yaptığı konuşmasında, israfın önlenmesine vurgu yaparak, sadece tüketirken değil üretirken de israfın önlenmesinin önemine dikkat çekti ve sürdürülebilir enerjinin  artık kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.   

Sayın Öksüz’ün Dünyada ne tükeniyorsa yerine koymamız gerek.” cümlesi çok kıymetliydi.  

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahin Balcıoğlu’nun yine kendine has naif üslubu ile yaptığı konuşması da büyük beğeni aldı.

Günün anlam ve önemine değindikten sonra, ekonomik gelişmelerden, pandemi sürecinde Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracatının gerçekleştirildiğinden bahsetti. Kimseyi sıkmamak adına oda çalışmalarından kısaca bahsetti.  27-28 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Dondurma Festivali’nin de yapılacağı müjdesini verdi. Festival için çok da heyecanlı. Muhteşem bir festivale imza atılacağına eminim.

Şimdi sizlere uzun uzun konuşmaları anlatmayacağım. Şu bir gerçek ki, bu şehre yatırım yapan, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan herkes çok kıymetli. Bizim sanayicilerimiz, iş insanlarımız aidiyet duygusuyla hareket eden, kazandığını yine memleketinde yatırıma dönüştüren, şehrimize değer katan insanlar.

Gelelim tarihi net olmayan Eylül ya da Ekim ayında gerçekleştirileceği tahmin edilen KMTSO seçimlerine!

Kamuoyunda başkanlık için dillendirilen 5-6 isim var, belki de bu sayı ilerleyen günlerde daha da artacak. Elbette aday olmak herkesin en demokratik hakkı.  Ancak herkes o koltuğun hakkını veremez.  İşinizde çok iyi olabilirsiniz ama yönetici olmak ayrı bir erdemdir. Tabi bu konuşulan isimlerin çoğunun sadece kendi reklamlarını yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. O yüzden isim yazmıyorum.

Her fırsat gerek Kent Kulisi ekranlarında gerek yazılarımda gerekse de bulunduğum ortamlarda Sayın Balcıoğlu’nun devam etmesi taraftarı olduğumu açık açık söylüyorum.

Neden devam etmesini istediğime gelince;

Öncelikle dürüst insanlara sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Maalesef dürüst, özü sözü bir insan bulmak artık samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Peki sadece dürüst olmak yeterli mi? Hayır değil, elbette işinin ehli de olması gerekiyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda da emanet işinin ehlinde. Büyük bir özveri ile Şehrimiz için üyelerinin menfaati için çalışıyor. Sadece kentin sanayi ve ticaretinin gelişmesi için değil, Kahramanmaraş turizmi için de büyük emekler veriyor.  Eminim Başkanlık makamına geçtiği günden bu yana kendi işine bu kadar zaman ayırmıyordur, diğer sanayiciler kadar da kazanç elde etmiyordur.

Dedikodularla yıpratmak, incitmek yerine, “biz ne katkı sağlayabiliriz” diye kafa yormamız destek olmamız gerek. Aldığı görevi böylesine aşkla, sevgiyle, gayretle yapan Sayın Balcıoğlu’na da herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Tekrar aday olmayı düşünüyor mu, konuşmadık bilmiyorum ama bence Şahin Balcıoğlu bu şehir için bir değer ve devam etmeli diyorum.