Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası’nın Cuma günü basın birimini kapattığını ve bu birimde çalışanların işine son verildiğini öğrendik.

KMTSO’nun basın danışmanlığı görevini yaklaşık iki buçuk yıldır Mustafa Kılınç arkadaşımız yürütmekteydi. İşe alındığında isabetli bir karar olduğunu başarıyla da bu işi başaracağını düşünmüştük. Mustafa Kılıç, başarılı, genç ve yetenekli gazeteci en önemlisi de mesleğine saygılı etik kuralları olan bir kardeşimiz.  Neticede bizleri yanıltmadı ve görevini başarı ile ifa etti. Camiada sevilen kardeşimize bütün basın mensupları da destek oldu.

Bu gün 8 bin üyesi bulunan iş dünyasını temsil eden böylesine büyük bir kurum, kamuoyu ile bağlarını güçlü kılan, başarılı bir şekilde görevini yürüten basın birimini neden kapattı? Bu gün bütün kurumların basın birimi olması gerekirken bu nasıl iştir doğrusu anlamadık. Basın camiası olarak da doğru bulmadık. Hele de böyle bir kararın apar topar alınarak aynı gün arkadaşımızın işten çıkarılmasını da üzüntü ile karşıladık, etik bulmadık.

Peki ya bundan sonra kurumun haberlerini kim yapacak? Yoksa bir PR Ajans aracılılığı ile mi yapılacak? Eğer düşünce PR Ajanstan hizmet almaksa, bu karar Kahramanmaraş basın camiasının tepkisine neden olur.

Yönetim Kurulunun bu kararı aldığını öğrenemedik, kimseyi de kararından ötürü suçlamak haddimiz değil. Fakat şu gerçeği de unutmamak gerek; Mustafa kardeşimiz orada çalıştığı süre içerisinde kurumla basın mensuplarının ilişkilerini güçlendirdi. Her zaman kurumunun menfaatini düşündü. Gelen haberler anında yayına girdi. Verilen reklamlar da değerinin çok altında fiyat verilse de rakam tartışmadık, kardeşimiz ne dediyse baş üstüne dedik. Birçok olumsuzluklara da göz yumduk, sütunlarımıza taşımadık. Sırf kardeşimiz orada zor duruma düşmesin diye. Belki de yanlış yaptık, yazmalıydık.

Tabi bu kararı KMTSO Başkanı Sayın Serdar Zabun verdi. Son sözü başkan söyler. Göreve geleli yaklaşık altı ay oldu, ilk işi basın birimini kapatmak oldu. Doğru mu yaptı yanlış mı ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Ancak şu da unutulmamalı, bu camia Mustafa kardeşimizi yalnız bırakmaz. Çünkü yanlışını görmedik. Kurumunu satmadı, hata yapmadı. Doğrusu da budur.