Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak : “Kıdem Tazminatı Reformunu Hayata Geçireceğiz” dedi..

     Sosyal Medya da Sayın Bakana saldırı başlayarak konuyu saptırmaya çalışanların olduğunu çok fazlası ile görüyorum..

     Kıdem tazminatı formu çok doğru bir karardır..

     Bir dostumuz var ismini vermeyeceğim: yıllar önce çok güzel işi vardı yanında 150 kişi çalışıyordu , tabiri caiz ise para ile atma tutma oynuyordu..

     İç yüzünü bilemem : sonra işleri bozuldu, iş yerini kapattı, şimdi emekli maaşı ve bir evi , arabası var..

     Yanında çalışan kişiler : Mağdur olduğunu söyleyerek mahkemeye gittiler..

     İşçi çalıştıranlar bilir : Mahkemede işçi yüzde bir milyon haklıdır..

     Neyi var neyi yoksa mahkeme kararı ile ciradan satıldı işçilere kıdem tazminatı oldu şimdi bu dostumuz perişan bir ekmeğe muhtaç halde..

     İşçi yönünden durumu ele aldığımızda ise :  İşçi de kendine göre haklı 15-20 yıl çalışmış kıdem tazminatı istiyor..

     Ülkemizi idare edenler 50 yıl önce 100 yıl önce işçiler için kıdem tazminatı fonu kursalar , bugün o arkadaşımızda mağdur olmaz, işçisi de mağdur olmazdı..

     İşçi emekli olduğunda emekli ikramiyesini devletten fondan alırdı..

     Bunun gibi yüzlerce örnek göstere bilirim..

     Geliyorum Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarına:  Bakan Albayrak kıdem tazminatı fonu önümüzdeki günlerin en önemli gündem başlıklarından birini oluşturacak. Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren kıdem tazminatında mevcut sistemi hatırlatıp, fonla ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi..

     Hayatında bir yerde işçi olarak çalışmamış, hayatında bir tek işçi çalıştırmayan kişiler kalkıyor, “ Soyduğunuz fonlar yetmedi mi?” gibi sosyal medya da başlık atıyor altına ise bir sürü kanun ve kural bilmez kişi yazı yazıyor..

      Ben bugün işçi emeklisiyim..

      Ben bugün iş verenim..

      Bunun ne demek olduğunu benden iyi kimse bilemez !..

      Kıdem Tazminatı Fonu çok doğru bir karar yıllardır beklediğimiz bir karar!

      Sayın Bakan Albayrak ‘ın söylediği gibi:  Etkin bir tasarruf sistemi oluşturulacak tüm paydaşların katılımı ile kıdem tazminatı reformu gerçekleştirilecek. Kıdem tazminatı fonu ile BES'in entegrasyonu sağlanacak.

      Böylece iş veren 20-30 yıl sonra mağdur olmayacak, işçi de gününde hakkını alacak ki çok güzel bir proje !..

      Bizde bir söz var: “ oğlum ya sen ömründe para sayma yıksın, yada hiç dayak yememişin,” derler ya..  “ tam sözün karşılığını bulduğu yer işte burası..

      Bakan Albayrak: Emeklilik sisteminin reforme edilmesi en önemli yapısal reformlardan birini oluşturmaktadır. YEP kapsamında emeklilik sisteminin reforme edilmesi en önemli konulardan birini oluşturacak. Emeklilik sistemindeki reformla toplanan fonlar milli gelirin yüzde 10'unu bulacak.

      Vatandaşlar emekli olunca “Nasıl geçinirim” diye düşünmeyecekler.

      Sistemde biriken fonlar reel sektöre ve ülkemizin büyümesi üzerinde kanalize edilmesini sağlayacağız. Şirketlerimiz böylece daha ucuz finansmanla yatırımlarını yapabilecekler. Ek kaynak da oluşturacağız.

      Tasarrufları artırarak dış finansman bağımlılığımızı azaltacağız reel sektörde riski 100 milyon lira ve üzeri olan grupların bağımsız denetim raporlarını bankalara sunmaları zorunlu hale getirilecek.

      Mali şeffaflık artırılacak. Vatandaşların kazançlarına göre bireysel, tamamlayıcı bir emeklilik sistemini yeniden ele alacağız, bununla birlikte kıdem tazminatı reformunu hayata geçireceğiz.

     Doğruya doğru, eğriye eğri , Kıdem Tazminatı Fonu çok doğru bir karar , böylece işçide ve iş veren de rahat edecek , karşılıklı yıkımlar yaşanmayacaktır..

     Sayın Berat Albayrak bu konuda sonuna kadar destekliyorum..

     Bu yazımı yanında işçi çalıştıran ve iş yeri kapandığı için kıdem tazminatı alamayan mağdur olan kişiler çok iyi anlayacaktır..

     İyi günler..