Türkiye’nin güçlü lobisini oluşturmak, dünya ya sesimizi basın yolu ile duyurmak için bir yıl önce temeli atılan KGK – Küresel Gazeteciler Konseyi yurt dışı olarak 1. Toplantısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaptı, İkinci Toplantısını iki devlet tek millet dediğimiz kardeş Azerbaycan da yaparak bayrağını burada gönlere çekti.

Sayın Kurucu Genel Başkan Mehmet Ali Dim ve yönetimi il temsilciliklerindeki arkadaşlarımızın sabırla çalışması sonunda bugün artık KGK Resmi kimlik kazanmış oldu.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan başkenti Bakü’ye gelmeden önce imzaladığı KGK kuruluş haberini, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Yönetim ile İl temsilcileri haberi olması ile Bakü de çiftte bayram sevinci yaşadılar.

Bir yıl önce kuruluş temellerini attığımız KGK yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerine resmi kurulmadan bile devam ediyordu.

300 milyonluk Türk Dünyasında yeni bir ses olacak olan KGK, Artık Türkiye’nin dışa açılan bir kapısı olarak seferden sefere koşarak basın dünyasına güzel bir hareket getirecektir.

KGK yönetimi öz verili çalışmasını bir yıl önce başlatarak: Resmi kurulmuş gibi devam ederken, yurt dışında ilk toplantımızı KKTC de yaparak ikinci toplantıyı Azerbaycan da yapacağımızı orda da Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ilan etmişti.

Bir erteleme oldu ama bunda da varmış bir hayır: aynı anda Bakü de Cumhurbaşkanları, Dış işleri bakanları ve KGK üyeleri bir araya geldi.

Üç toplantı bir arada oldu: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Türk Konseyi Zirvesi için geldiği Bakü'de güzel ziyaretler ve önemli kazanımlar elde etti.

7. Türk Konseyi Zirvesi ki: Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı'na katıldı.

KGK Bakü Medya Buluşması

Dış İşleri Bakanları Bakü Buluşması ile üç buluşma bir arada yapıldı.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz iki ayrı devlet olsak da aynı milletin evlatlarıyız. Her fırsatta biz iki devlet tek milletiz dedik, diyoruz. Şimdi tabii yapılacak Türk Konseyi'nde bunu biraz daha geliştiriyoruz. Diyoruz ki '6 devlet tek milletiz.' Azerbaycan'a olduğu gibi Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ı da kendimizden ayrı görmedik, görmüyoruz. Hepimiz aynı dili konuşan, aynı dine inanan, tarihi bir, kültürü, medeniyeti bir 300 milyonluk çok büyük bir aileyiz" dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Macaristan'ın gözlemci üye olarak Türk Keneşi'ne katılımı ise çok önemli bir kazanımdır. Amacımız tek bir soydaşımızın dışarıda kalmadığı güçlü, kuşatıcı, kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir" dedi.

Yedi ayrı devlet tek millet, tek kardeş Türkiye etrafında kenetlendiğini gördük.

Bu sebeple KGK ‘ine bugündün sonra daha çok görev düşüyor, 300 milyonluk Türk dünyası içinde barındırdığı muazzam potansiyeli ancak bu manada hayata geçirebilir. İş dünyasının lokomotif rolünü oynamadığı her proje akim ve eksik kalmaya mahkumdur. İş

Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı ve 7. Zirvesi Bakü'de olunca bizlerde bu toplantıya katılarak bakanları dinleme imkanı bulduk.

Dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu: Nahçıvan Anlaşması’nın 10. yıldönümünü kutladığımızı ve Özbekistan’ın tam üyeliğinden memnuniyet duyduğumuzu ifade etti.

Türk Gazetecilerle Bir araya gelen: Azerbaycan’ın Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov’ önce konuşma yaptı sonra sorularımızı sorduk ve cevapladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi’yle de bir süre ayak üzeri görüşme yaparak Barış Pınarı Harekatını destek verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanları, Dış işleri Bakanları, Büyükelçilerin yoğun program ve gündeminin olduğu Bakü de, KGK Gala Yemeğine katılan dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Kahramanmaraş’tan götürmüş olduğum hediyelerimizi takdim ettim

KGK, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Bakü’de düzenlenen Medya Buluşmasına katılarak Türk ve Dünyadan gelen Türkçe konuşan gazetecilerle sohbet etti.

KGK: Kıbrıs ve Azerbaycan ile başlayan Medya Buluşması Programı, bugünden sonra diğer dünya devletleri ile devam ederek Türkiye’nin sesini en yüksek seviye de duyurmasını sağlayacaktır.

KGK Kıbrıs da açtığı bayrak, Azerbaycan da en üst seviye de dalgalandı, bakalım nasip bundan sonra neresi olacak?

İyi günler…