Hani derler ya söze nereden başlayım diye.

Söz konusu Kibar olunca, Kibar, Kibar yazmak istiyorum.

Söze Projelerinden mi başlasam, yoksa Kibar, kibar bir köşesinden yazmaya başlasam mı bilemiyorum.

Türkiye Gazetesi Muhabirliği yaptığım dönemde önce siyaset sonra Sendika başkanı olması sebebi ile tanışmış, haberini yapmıştım ismi gibi Kibar insan olduğunu görmüş o günden bugüne bir kardeşlik hukuku içinde dostluğumuz devam etmektedir.

Kahramanmaraş yararına olan her projede yer alan Kibar, Kibar insanı.

Sonra siyaset döneminde daha çok tanıma imkanı bulduğum Kibar kardeşimiz, gerçekten kibar bir insan.

İl başkanı olması halinde: Kahramanmaraş siyasetine renk gelecek hareket gelecek, çünkü artık Kibar ablamız var!

Hakaret dilini kullanmaz, eleştiri yapar ama hakaretsiz eleştiri. Kibardır teşekkür ederek konuşur, adı gibi Kibar insan, kibar kibar geliyor dostlar.

Seçilmiş milletvekili ama mazbatası yok.

1999 seçimlerinde CHP Kahramanmaraş Milletvekili olarak birinci sıra adayı olarak girdi, çok fazla oy almasına rağmen, Kahramanmaraş Seçim bölgesinde milletvekili olmasına rağmen CHP Türkiye baraja takılınca o gönüllerin milletvekili oldu.

Oy veren vermeyen herkes gönlümüzün vekili diye söze başlar.

Kahramanmaraş’ta en çok faaliyet gösteren çalışmaları ile her zaman alkışlanan Kibar Özdemir, 9 Şubat 2020 de yapılacak olan CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresinde 279 delegenin oyuna talip olarak aktif siyasete il başkanı olarak devam etmek istiyor.

Kahramanmaraş’ın birçok meselesi var gündeme taşınması gereken konular var bu sebeple muhalefette ise bir Kibar insana ihtiyaç var.

Kibar Daşcı Özdemir, CHP Kahramanmaraş il başkanlığında basın toplantısı yaparak, 9 Şubat da yapılacak il kongresinde aday olduğunu açıkladı.

KAGİD, KA-DER, Kadın Platformu, Kahraman Kadınlar Kooperatifi, Kahramanmaraş Kent Konsey gibi, birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Kibar hanım, öyle sanıyorum, CHP il başkanı olduğu gün partiye çok fazla değer katacaktır.

Çünkü 4 yıl sonra yapılacak olan seçim çalışmasını bugün başlatacağım,” 4 belediye başkanlığı ile en az 3 milletvekili istiyorum,” diyor.

Kibar hanım çalışkandır yapar!

Herkesi kucaklayan, bir yönetim, sağlam ekip kurarak çalışmaya başlarsa 2024 seçimlerinde CHP’nin Kahramanmaraş’ta bir milletvekili sayısını ikiye çıkaracağına inanıyorum kendisinin söylediği gibi üç de olabilir, CHP üç vekil çıkardığı dönemler olmuştur. Uzak bir hedef değil.

Kahramanmaraş siyasetine taze kan geldiği gibi yapıcı muhalefetin en güzel örneğini sergileyecek olan Kibar Hanım, şehirden her kesimden oy alacak biridir.

Kadınsız Demokrasi olmaz diyen Kibar Hanım Kahramanmaraş’ın ilk bayan başkanı olarak belki de tarihe geçecektir.

Tabi söz CHP delegelerinin oyu verecek olan onlar Ama bu şehirde gazetecilik yapan biri olarak söylüyorum, Kibar Özdemir Hanım seçimi kazanmasını çok iyi bilen biri.

Milletvekili Ali Öztunç, Ankara da parti yönetimi ile görüşerek, istişare ederek, bu yarışta bende varım diyerek ortaya çıkan Kibar Hanım, Kibar kibar geliyor.

Başka aday çıkar mı çıkmaz mı bilemiyoruz, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül yeniden aday olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ama Kibar hanımın adaylığı CHP içinde bile yankı bulduğuna şahit olduk.

Oğlu – eşi ve dostları ile CHP’ye gelerek İl başkanı adayı olduğunu açıklayan Kibar Hanım, bugünden sonra 9 Şubata kadar delegelerin oyunu almak için çalışacak bir yandan da dostlarından destek istedi.

Kahramanmaraş Siyasetine Kibar Hanım bir hareket getireceği bugünden net olarak görülmektedir.

İyi günler