Benim de üyesi olduğum KGK ilk yurt dışı toplantısı için Yavru Vatan Kıbrıs dayız..

Daha önce : Yurt içinde kuruluş ve Medya meselesi için 7 defa bir araya geldiğimiz gazeteci dostlarımızla buluşacak olmanın heyecanı ile Kahramanmaraş’tan Kıbrıs’a doğru yola çıkıyorum..

Küresel Gazeteciler Konseyi üyeleri ve Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Kıbrıs da bir çıkarma yaparak ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs ile başlattı diyorum Kıbrıs önemli bir yer burada verilecek mesajların çok büyük önemi var..

Kıbrıs ziyaretinde çıta çok yükseldi, Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim, yönetim kurulu, ekibi Kıbrıs da olağan üstü bir başarıya imza attılar.. toplantıya Cumhurbaşkanı , Bakanlar, Meclis Başkanı ve yüzlerce gazeteci katıldı.

Genel Başkan Mehmet Ali Dim, mesajını net verdi:  “ Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı veya Başbakanı veya yeni hükümet kurulduğunda ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs ‘a ikinci ziyaretini ise Azerbaycan yapmak bir mesaj veriyor , bizde aynı Mesajı Kıbrıs tanıma konusunda vermek üzere bugün buradayız,  biz de bu yolda yürüyerek :  KGK KKTC Medya Buluşmasını bugün burada yapıyoruz, bundan sonra ise Azerbaycan da buluşacağız,” diyerek hedefi ve çıtayı daha yukarı taşıyacağını gösterdi.

İçinde “Gazeteci “ yada “Medya” yazan 400 üzerinde derneğin olduğu Türkiye de parçalanan ve dağılan Gazetecileri bir arada toplamak,  ve dünyada ki medya kuruluş ve gazetecileri bir araya getirmek için kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi , gerçekten çıtayı yükselterek ilk adımı attı. Kıbrıs dan Kahramanmaraş’a döndük ama heyecanı halen yüreğimizde sıcaklığını koruyor..

Anadolu Medyasının ustaları bir süre önce bir araya gelerek: Kürüsel Gazeteciler Konseyini fiziki olarak kurmuş, kanuni süreç devam ederken, yurt içinde çeşitli illerimizde toplantılar yaptı.. bugün ilk yurt dışı toplantısını muhteşem zirve ile yapması ve basın da geniş yer alması bizlere onur verdi.

KGK yurt dışı ve yurt içi Meclislerini belirleyerek kuruluş aşamasını tamamlayarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayına sunmuştur.

Bugünlerde onaylanarak resmi gazetede yayınlanacak olan KGK kuruluşu resmileşmesi ile il ve dünya temsilcilikleri oluşarak gazetecileri bir çatı altında toplamayı hedefliyor..

Özellikle yabancı medya da Türkiye ile alakalı algı operasyonlarının yapıldığı bugün KGK Dünya çapında görevleri üstlenecek ve Türkiye’nin dünyaya açılan yeni kapısı olacaktır.

Bu sebeple ilk yurt dışı toplantısı KKTC de yapan KGK Adaya gelişleri ile otele transfer çalışmasını aksamadan yürüten yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.. Girne'de Manolya ve Celebrety otellere yerleşme ilk ziyaretimizi Türkiye’nin KKTC Büyük elçilik ziyaretimiz başladı.

Hava serin olması, bizi terletmedi ama denize elimizi bile sokamadık çünkü hava iyi serindi.. bu ayrıntıyı vermekte fayda var..

Türkiye ve yurt dışından gelen yabancı gazeteciler için :  TC Büyükelçilik resepsiyonu verdi. Rehber eşliğinde Lefkoşa turu, tarihi yerler, eski şehir, Ledra Palas ve Rum sınırı gezisi. Gazeteci dostlarla sohbet ederek hasret giderdik..

Kıbrıs’ın nezih otellerinden biri olan Acapulco Otel de KGK Kıbrıs Meyda buluşması için sabah bir araya gelen gazeteciler.. ilk defa böyle geniş katılımlı bir toplantıya ev sahipliği yaptılar.

Yavru Vatanımız Kıbrıs da olsa yurt dışında olunca : İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu bir başka anlamlı oluyor..

İlk olarak kürsüye KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim gelerek KGK kuruluş aşaması ve son gelinen durumla ilgili bilgi verdi.

Türkiye ve çeşitli dünya ülkelerinden gazetecileri Kıbrıs da görmekten mutlu olduğunu ifade eden ikinci konuşmacı KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu gazetecilere Turizmle ilgili bilgiler sundu.

KKTC ile yapılan anlaşma ile Kıbrıs açıklarında doğalgaz ve petrol aramaya devam edeceklerini ifade eden TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavusoğlu , Kıbrıs davası oldu bit tiye getirilemez,” diyerek mesajını verdi.

Final konuşmasını ise -KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı.

3. Cumhurbaşkanı Devriş Eroğlu, eski bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı KGK toplantısı zirve yaptı.

KKTC’nin kalkınmasında kültür ve inanç turizminin önemi, Kıbrıs da inanç turizmi için gezilecek yerleri anlatan Gazeteci – Belgesel yapımcısı İsmail Kahraman bizlere Kıbrıs’ın bilinmeyen saklı yönlerini anlattı.

Dünden Bugüne Kıbrıs meselesi

Rauf Denktaş danışmanı, müşareketi Ergün Olgun, 1974 Barış harekatından bugün geçen süreci bizlere özet olarak anlattı.

Girne, Maraş ve Magosa tarihi yerleri ziyaret ve üç günlük Kıbrıs turunu tamamlıyoruz. Ama yazmaya devam edeceğiz.

Bu sebeple bir kere daha KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve ekibine kusursuz bir toplantı yaptıkları için teşekkür ediyorum.

İyi günler…