Sevgili Okurlarım. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ise Köln kentinde yapacağı referandum konuşmasına Almanya makamlarınca yasak konulmasın yankıları sürüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybakçi’nin Demokrasinin ve insan haklarının işlediği Almanya’da konuşturulmaması olacak iş değil? İki bakanın, yoğun Türk nüfusu olan bir ülkede konuşma yasağına uğraması ne demokrasi ile ne hukukla ne insan haklarıyla ne de diploması ile kimse tarafından izahı mümkün değildir.

Bozdağ’ın ”Demokratik bir ülkede fikir özgürlüğünün engellenmesi kabul edilemez” sözleri de çok doğrudur. Bu açıdan Bozdağ’ı söylediklerinden dolayı kutlamak isterim. Ama keşke Sayın Bozdağ aynı tutumu Türkiye’de de,kendi ülkesinde de gösterebilse.

Sayın Deniz Baykal,Türk Hükümetinin Bakanlarına konuşma yasağı koyan Almanya’yı nasıl protesto etti. Referandum öncesi konuşma yapması için ”hayırcılar” tarafından Almanya’ya davet edilmesine rağmen, bakanlara yapılan haksızlıklara tepki gösterdi ve programını iptal etti. Sayın Baykal’ı bu güzel ve anlamlı davranışından dolayı yürekten kutluyorum.

Buradan Ülkemizi yönetenlere sesleniyorum ki, Referandumda hayır kampanyası yürütenlerde, evet kampanyası yürütenler kadar rahat hareket etmelerine olanak sağlayınız. Hayırcılara yönelik hukuk dışı engellemelere de böyle karşı çıkabilin,Türkiye’mize de böylesi yakışır!!!

“Abidik gubidik”

Başbakan Sayın Binali Yıldırım ilginç bir adam. Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları için gittiği Sinap’ta dikkat çeken sözler saffetti.16 Nisan’da yapılacak olan Başkanlık referandumuna ilişkin detayları anlatan Binali Yıldırım mevcut sistemi göre” Hiç aklınıza gelmeyen adam başbakan oluyor” demesi ilginç doğrusu.

Bakın ne diyor Sayın Başbakan Yıldırım ’Abidik gubidik bir takım işler oluyor,bakıyorsunuz aklınıza gelmeyen biri başbakan olmuş’.Sayın Başbakan’ın bu sözleri manidardır!!!