Aynı anda 37 nokta da Orman yangını çıkamaz.

Bir dönem Karadeniz de üstlenmeye çalışan PKK ile mücadele de başarı sağlanması üzerine bu defa silahsız eğleme başlamasını görüyoruz.

Karadeniz yanıyor, 37 kişilik bir gurup, sırası ile illerde Orman yangını çıkararak Karadeniz gezerken, bunun yakalanamaması biraz manidar geliyor bana.

Bir kişi değil iki kişi değil, ateş yakan tam 37 kişi çünkü yangın aynı anda aynı saatte 37 ayrı noktada başlıyor.

Burada iş sadece Polis ve Jandarmaya mı düşüyor diye sorarsanız elbette değil.

Karadeniz halkı ormanlarına, çocuklarına memleketine sahip çıkmalı, şüpheli gördüğü kişileri anında güvenlik güçlerine bildirmesi gerekir.

Bunlar görünmez kişiler değil.

Üstelik bunlar Karadeniz halkı da olamaz, Karadeniz’den vatan haini çıkmaz, bugüne kadar çıkmadı bugünden sonra da bir tek PKK çıkmaz.

O halde bu hainleri yakalatmak için herkesin seferber olması gerekiyor.

Güvenlik güçlerimiz görevini hakkı ile yaparken, onlara yardımcı olmamız gerekiyor, biz sahadan istihbarat vermez isek, Devlet herkesin başına bir polis dikme şansına sahip değil.

Yazın: Eğe ve Marmara bölgesinde orman yangını çıkaran örgüt, bu defa yaylaları boşalan, İstanbul ve Ankara ya göç veren Karadeniz dağlarını boş bularak yakmaya başladı.

Terör örgütünü isteği de bu.

1984 yılından bu yana Güneydoğu da yaptığı eylemlerle buralardaki köyleri boşattı, şehirler sürekli göç vererek altın gibi topraklar boş kaldı, bunların isteği de o şimdi Türkiye’nin Fındık deposu olan Karadeniz boşatmak ki, yakılan fındık bahçeleri de bunu gösteriyor.

1984 öncesinde: Tereyağı, Peyniri, Güneydoğu’dan gelirdi. Bugün Güneydoğu da ne hayvan kaldı ne de insan köyler boşaldı, çoban bile bulunamaz hale geldi.

O mis gibi kokan süt ürünlerine hasret kaldık.

Eğer Karadeniz için gerekli hassasiyeti göstermezsek, yakın da bir tane fındık’a hasret kalacağız.

Bugün Suriye de yapılan aynı olay, ABD, AB ve Rusya’nın kiralık terör örgütleri ile petrol yatakları üzerindeki Müslüman nüfus boşaltılarak, bölge batının emrine amade edilmek için var gücü ile çalışılıyor.

İşin garip yanı ise ABD buraya gönderdiği silahların parasını ise Suudi Arabistan dan almakta, Müslüman parası ile Müslümanları öldürmektedir.

Geri yurt içine dönecek olursak: CIA 1980 sonrası PKK kurdu, 1984 de eyleme başladı, ölen bizim çocuklarımız bizim evlatlarımız, öldüren ise kandırılıp dağa çıkarılan yine aynı bizim çocuklarımız.

Bugüne 40 bin üzerinde şehit verdik, bu kadar da terörist öldürdük, ama bu ölenlerde kandırılıp veya zorla dağa çıkarılan uyuşturucu ile uyuşturularak polisimizin, askerimizin, sivil vatandaşımızın üzerine gönderilen bizim çocuklarımızdı.

Başarılı oldular, köyleri boşattılar, şehirleri boşattılar, genel nüfusun yüzde 50 den fazlasını batıya göç ettirdiler ve üretim bitti.

Bugün aynı oyunu Karadeniz için görmekteyiz.

Yiğit Karadeniz halkı devletimizle el ele vererek, bu hainleri mutlaka yakalaması gerekir. Devletimiz inde bu bölgede özellikle sap arazi de İHA ve SİHA’ları kullanarak bu hainlere göz açtırmaması gerektiğini düşünüyorum.

Kış olması, havanın soğuk yerlerin ıslak olması yangınları fazla büyütmedi ama yine de verilen zarar 50 yılda zor kapacak bir zarar çünkü bir ağacın büyümesi olman olması için 50 yıl geçmesi gerekiyor.

Suçlular yakalanarak an ağır ceza verilmeli, bunu da ibreti alem için herkese göstermek gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile oyun olmayacağını artık herkesin görmesi gerekiyor bu sebeple herkese görev düşüyor.

İyi günler