1999 yılında tanıdım Sn. Hanefi Mahçiçek’i Belediye Başkanlığı döneminde.

O zamanda yazdım şimdide yazıyorum…

Kahramanmaraş için bir şans,

Değerli bir kazanım,

Devlet Planlamadan gelme planlama uzmanı,

İyi bir bürokrat, başarılı bir siyasetçi,

İçten, samimi, mütevazi o bizden biri.

Söz konusu memleketse, bu memlekete hizmet etmekse; gözü pek, ufku açık…

Proje üretmekten korkmayan, öyle laf olsun diye değil, ayakları yere basan projeleri ne kadar zor olursa olsun hayata geçirmekte başarılı!

Bugün ise Onikişubat ilçe Belediye Başkanlığında hayata geçirdiği projelerle fark yaratıyor.

Farkını yansıtıyor…

Küçük gibi görünen ama günlük yaşantımızda önemli yer tutan çalışmalara imza atıyor.

 Sn. Mahçiçek için sosyal nitelikli projeler ayrı bir önem taşıyor. Çünkü yaptığı hizmetler insan odaklı,

Atalarımızın dediği gibi ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’

Kahramanmaraş’ta 1999-2002 yılları arasında 3 yıl 4 ay Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bunu kanıtladı.

15 yıl önce oturduğu Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı Koltuğunda önce ‘Her Mahalleye Bir Park’ sloganıyla çocuklar için oyun alanları, parklar kazandırdı. Küçük çocuğu olanlar için önemli bir hizmetti bu. O günden bugüne değin şehrimize kazandırılan büyük mesire alanları ve parkların kazandırılmasına ilham kaynağı oldu.

Çok zor dediler, imkansız dediler ama yılmadı, pes etmedi azimle tüm zorlukların üstesinden gelip Karasu’dan içme suyunun getirilmesi için dev bir projeye imzasını attı. Karasu Projesini hayata geçirdi.

Geçtiğimiz yaz aylarında birçok ilde su sıkıntısı yaşanırken, su kesintisi yaşamamayı ona borçlu değil miyiz?

‘Spor bir kültürdür’ desturuyla kendi adını taşıyan Hanefi Mahçiçek Spor Tesislerini, parti içi grupların tüm olumsuz eleştirilerine rağmen Kahramanmaraş’a kazandırdı.

Yürüyüş ve Bisiklet yollarını yaptırdı. Bugün sıkça kullandığımız.

Sn. Mahçiçek’ten sonra bayrağı devralıp hizmet maratonuna 12 yıl devam eden ve yukarıda belirttiğim hizmetleri geliştiren eski başkan Sn. Mustafa Poyraz’a da buradan teşekkürlerimi gönderiyorum. Bu memleket kendisine hizmet edenleri unutmaz.

O zamanda yazdım şimdi de yazıyorum!..

Çünkü Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş için büyük bir şans…

Beni yanıltmadı, yürekten inanıyorum kendisine! Mahçiçek’le Onikişubat ilçesinin çehresi değişecek. Yalnız bugünün ihtiyacına yönelik değil, geleceğe dönük projelere doyacak. Modern Belediyecilik anlayışını kentimize kazandıracak. Mahalleye dönüşmüş 10 belde, 71 köy ile merkezde bulunan 47 mahalleden oluşan Onikişubat İlçesini Model ve Modern bir ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerlerken, dev projelere imza atmaya devam edecek.


Esen Kalın…


***

Kahramanmaraş Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Makus Kaderi mi Bu?’ başlıklı köşe yazıma istinaden gönderilen yazıyı olduğu gibi sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Makus Kaderi mi Bu? Başlıklı köşe yazınızda adı geçen birimlerden alınan cevabi yazı neticesinde;

Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları yeni birim olarak kurulmuştur. Yeni kurulan Onikişubat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına 23, Dulkadiroğlu ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına 19 adet yeni personel alınmıştır.

Başvurular vakıf büro görevlisince internet ortamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Bütünleşik Yardım Hizmetleri Modülüne on-line giriş yapılarak ve başvuru sahibine imzası alınarak girilmekte olup, bir başvuru yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Bu bağlamda beklemeler olması kaçınılmazdır. Gün sonunda bekleyen vatandaş kalması durumunda gişe görevlisi personel tüm başvuruları tamamlayana kadar çalışarak ertesi güne işlem bırakmamaktadır. Bundan sonra Vakıf binasının havalandırması konusunda daha fazla dikkat edilmesine azami hassasiyet gösterileceği bilgisine yer verilmektedir..”